Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cartea electronica de identitate
Categorie: Știri naționale

 

• Executivul României a aprobat prin HG nota de fundamentare a proiectului pentru digitalizarea cărții de identitate electronice prin proiectul „D4eID”.
• În baza unor finanțări de la Uniunea Europeană, România trebuie să înceapă din 2026 să ofere Cărți de Identitate Electronice (CIE) populației.
• Primele 5,5 milioane de documente digitale vor fi gratuite, restul vor costa până în 15 euro.

În Monitorul Oficial nr. 1149, de luni 18 noiembrie 2024, a fost publicată Hotărâre de Guvern nr. 1.407 pentru aprobarea „Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „D4eID — Digitalizare pentru promovarea cărții de identitate electronice” .

CITEȘTE ȘI: Călătorii pot afla cu exactitate unde se află trenurile pe care le așteaptă

Documentul vine să sprijine proiectul de investiții al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care a semnat Decizia de finanțare nr. 18440/29.08.2024 pentru implementarea proiectului „D4eID – Digitalizare pentru promovarea cărții de identitate electronice”.

Proiectul, derulat sub umbrela Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 7 – Transformare digitală, reprezintă o investiție strategică destinată să accelereze tranziția către un sistem de identificare electronic modern și să crească accesibilitatea serviciilor publice pentru cetățeni.

Prin intermediul CEI, cetățenii vor putea accesa 11 servicii online care includ verificarea și actualizarea datelor personale, obținerea de documente oficiale, interacțiunea digitală cu diverse instituții publice, într-un mod sigur și eficient.

Scopul Cărții Electronice de Identitate: reducerea birocrației

Odată cu implementarea acestui proiect, românii vor avea acces la o serie de servicii publice online, disponibile prin intermediul noii cărți de identitate electronice. Acestea vor simplifica procesele administrative și vor reduce timpul necesar interacțiunii cu instituțiile publice.

În contextul digitalizării accelerate, inițiativa „D4eID” este considerată un pas important pentru alinierea României la standardele europene în materie de identificare electronică și servicii digitale.

Prin acest proiect, Ministerul Afacerilor Interne urmărește să dezvolte și să lanseze 11 servicii publice electronice, accesibile cetățenilor prin intermediul cărții de identitate electronice. Aceste servicii vor avea un nivel de sofisticare avansat, garantând o experiență digitală sigură și eficientă.

Proiectul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta Transformare Digitală, și este finanțat din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat.

Un punct esențial al proiectului este asigurarea unei tranziții line către digitalizare prin dezvoltarea unor aplicații și infrastructuri adaptate nevoilor cetățenilor. Campania de sensibilizare va include realizarea unui spot video și distribuirea a 10.000 de materiale informative.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 382,3 milioane de lei, din care 366,5 milioane de lei reprezintă investiții directe în infrastructura IT&C și dezvoltarea de soluții digitale. Proiectul se va derula pe o perioadă de 22 de luni și trebuie finalizat până la 30 iunie 2026.

În cadrul acestui buget, fondurile sunt alocate pe o perioadă de 22 de luni, fiind defalcate astfel:

Anul I: 200.000 mii lei, dintre care 168.067,23 mii lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar 31.932,77 mii lei reprezintă sume aferente TVA.
Anul II: 166.562 mii lei, dintre care 139.968,07 mii lei provin din fonduri europene nerambursabile, iar 26.593,93 mii lei sunt sume aferente TVA.

În paralel cu „D4eID”, Direcția Generală de Protecție Internă a MAI implementează proiectul „Sistem de alertă timpurie – SAT (Early warning system)”, în valoare de 18 milioane de euro. Acesta vizează sporirea securității cibernetice și prevenirea riscurilor asociate utilizării CEI și accesării serviciilor electronice.

Mai multe pe termene.ro

Compania ploieșteană Termene.ro, platforma care oferă informaţii despre firmele din România, este cel mai important agregator de date din domeniul economic.

CITEȘTE ȘI: Program prelungit la Evidența Populației Ploiești, în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare

Back To Top