Categorie: Știri naționale

nastaseCompletul de cinci judecători de la instanţa supremă a amânat, luni, pentru 3 decembrie contestaţia în anulare formulată de Adrian Năstase în cazul deciziei definitive de condamnare la doi de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", din cauză că la dosar nu a ajuns motivarea sentinţei.

Judecarea contestaţiei în anulare formulată de Adrian Năstase a mai fost amânată o dată, în 3 septembrie, când era stabilit primul termen de judecată, şi atunci tot din cauză că la dosar nu ajunsese motivarea deciziei de condamnare definitivă în dosarul "Trofeul calităţii". Astfel, instanţa nu a putut lua în discuţie admisibilitatea contestaţiei în anulare, stabilind atunci ca acţiunea să fie judecată în 1 octombrie.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.

Back To Top