Categorie: Știri naționale

bani-leiPIB-ul a coborât în trimestrul al treilea cu 0,6% comparativ cu perioada similară din 2011 şi cu 0,5% faţă de trimestrul precedent, astfel că la nouă luni creşterea economică s-a limitat la 0,2%, indicând un risc de stagnare sau chiar recesiune în 2012.
"Conform primelor estimări, Produsul intern brut în trimestrul III 2012 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul ÎI 2012 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2011, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,6% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier", se arată în comunicatul transmis de Institutul Naţional de Statistică.

În primele nouă luni, PIB a crescut comparativ cu perioada ianuarie - septembrie 2011 cu 0,2% pe serie brută şi cu 0,4% pe serie ajustată sezonier. La jumătatea anului INS a revizuit datele şi a a anunţat o creştere economică de 0,7%, iar majoritatea estimărilor din partea instituţiilor financiare internaţionale plasau creşterea economică din acest an, la sub 1%, semnificativ mai jos faţă de proiecţiile iniţiale.

Back To Top