Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

parlamentŞI-AU VOTAT IMUNITATEA. Astăzi, 22 ianuarie 2013, aleşii neamului vor intra în istorie prin noile privilegii adoptate, care acoperă infractorii din Parlament odată cu aprobarea modificării Statutului Deputaţilor şi Senatorilor.

Pedepsele pentru un ales aflat în conflict de interese, adică aflat într-o situaţie care, în cele mai multe cazuri, coincide cu o faptă de corupţie, sunt simple "mustrări" - interzicerea participării la lucrările parlamentului de la o zi la câteva luni. De asemenea, cererea procurorilor de percheziţie, arestare sau reţinere a parlamentarilor trebuie să conţină, în noua formă adoptată de aceiaşi aleşi, "motive temeinice" pentru justificarea măsurii.

Modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor, în forma în care au trecut de comisie, au fost adoptate cu 309 voturi "pentru", 56 de voturi "împotrivă" şi două abţineri.

"Deputatul sau senatorul aflat în conflict de interese, constatat prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă se sancţionează disciplinar cu interzicerea participării la lucrările Camerei din care face parte deputatul sau senatorul pe o perioadă de cel mult 6 luni", se arată în forma adoptată.

De asemenea, cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a parlamentarilor va trebui să conţină "indicarea cazului prevăzut în Codul de procedură penală şi motivele concrete şi temeinice care justifică luarea măsurii preventive sau dispunerea percheziţiei".

Pe de altă parte, parlamentarii din Comisia de Statut au mai eliminat din propunerile de modificare a Statutului parlamentarilor şi prevederea potrivit căreia "mandatul unui senator sau deputat încetează la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care se constată existenţa unei averi nejustificate şi a stării de incompatibilitate".

Odată cu modificările aduse, parlamentarii devin demnitari intangibili, votându-şi statutul privilegiat în totală neconcordanţă cu statutul aleşilor locali, care, în faţa aceloraşi acuzaţii ale magistraţilor, îşi pot pierde mandatul.

Back To Top