Categorie: Știri naționale

steaua sursa gsp siteSteaua a eliminat Ajax Amsterdam din Europa League după loviturile de departajare şi s-a calificat în optimile competiţiei, unde va înfrunta Chelsea Londra. „Distrugem tot!", a declarat după meci Iasmin Latovlevici, marcatorul primului gol al roş-albaştrilor în dubla cu Ajax.

Roş-albaştrii au reuşit să anuleze avantajul de două goluri luat de olandezi după meciul tur. Steaua a înscris, la Bucureşti, prin fundaşii Latovlevici (38) şi Chiricheş (76), a dus meciul la penaltiuri şi s-a calificat în optimile Europa League. La loviturile de departajare, pentru Steaua au marcat Rusescu, Nikolici, Filip şi Latovlevici, în timp ce, pentru Ajax Amsterdam au marcat Eriksen şi De Jong şi au ratat Schone şi Moisander.
În optimile Ligii Europa, fotbaliştii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf vor da piept cu englezii de la Chesea Londra. Iar Latovlevici, marcatorul primului gol, le declară război!
Prima manşă a optimilor este programată pe 7 martie, la Bucureşti, iar returul este programat o săptămână mai târziu, la Londra.

Declaraţii:
*Iasmin Latovlevici (jucător Steaua): Ne-am sacrificat, ne-a făcut Mister să plângem înainte de meci, ne-a arătat un videoclip, ceva cu 400 de metri la atletism. Mergem la Chelsea să batem şi acolo, de ce nu, să distrugem tot!
*Vlad Chiricheş (jucător Steaua): Ne-am pregătit foarte bine, iar suporterii ne-au încurajat şi ne-au purtat pe sus. Sperăm să facem jocuri bune cu Chelsea. Urmează meciurile din campionat şi sper să intrăm într-un ritm bun.
*Laurenţiu Reghecampf (antrenor Steaua): Nu este o victorie istorică, ci una foarte importantă pentru Steaua şi fotbalul românesc. Mă bucur că am avut ocazii şi că am reuşit să şi marcăm, ceea ce la Amsterdam nu am reuşit. Urmează două meciuri grele în Liga Europa, cu o echipă foarte puternică, dar până atunci ne concentrăm pe campionat. Repet, cel mai important pentru noi este să câştigăm titlul cu numărul 24".
*Frank de Boer (antrenor Ajax Amsterdam): Trebuia să ne calificăm după ce am avut 2-0 în tur. Am avut un avantaj de două goluri, iar la final nu am mai avut nimic. Dacă marcam un gol, Steaua ar fi trebuit să dea patru. Este o înfrângere grea şi nu ne aşteptam să pierdem. Deşi gazonul a fost prost, noi nu am jucat atât de rău. Cred că Steaua poate merge mai departe. E o ocazie mare pentru stelişti să arate ceva important în faţa unei echipe ca Chelsea. Le dorim tot binele". Sursa: Digisport. Sursa foto: gsp.ro.

Back To Top