Categorie: Știri naționale

germania reichstagMinistrul de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, a declarat pentru Der Spiegel că Germania "va folosi dreptul de veto" pentru a preveni o aderare imediată a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, în cazul în care cele două ţări vor insista pentru un vot în acest sens, la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) care va avea loc la Bruxelles, între 7 şi 8 marţi, scrie gandul.info

Ministrul de Interne german spune că există obiecţii puternice din partea statelor membre UE, din cauza corupţiei şi a nefuncţionării statului de drept din ambele state.

Friedrich a mai declarat că Germania va lua măsuri pentru a preveni aşa-numita imigraţie a sărăciei din Bulgaria şi România, respectând însă regulile UE privind libertatea de mişcare a cetăţenilor europeni. Cei care vin să muncească sau să studieze vor putea în continuare să migreze în orice stat membru al UE.

Corlățean: România nu mai are de ce să fie interesată de acest proces

Ministrul de Externe, Titus Corlătean, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că în cazul în care aderarea României la Schengen va fi din nou amânată, România nu mai are de ce sa fie interesată de acest proces, întrucât cei care se opun au o problemă de credibilitate.

O astfel de eventuală decizie (n.r. de amânare a aderării la Schengen) ar transforma procesul în unul necredibil. Ori dacă orice aș face, oricât am îndeplini criteriile, oricâți bani am băga și nu ajunge, atunci dați-mi voie să vă spun că nu mai suntem interesați de acest proces.Așa cum am stat fără Scehngen până acum, așa putem sta și de acum încolo. Când vor vrea să ne cheme, foarte bine. Câtă vreme noi suntem corecți si eventual se va decide încă o dată amânarea, atunci cei care se opun au o problemă de credibilitate", a declarat Titus Corlățean, la Realitatea TV.

Back To Top