Categorie: Știri naționale

manastirea-colt-hunedoaraAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început procedura de executare silită a mai multor biserici cu datorii din ţară. Pe lista datornicilor se află şi Mănăstirea Colţ din judeţul Hunedoara, care are de plată către bugetul de stat peste 6.500 de lei, potrivit datelor făcute publice de Fisc.

Din cauza acestor datorii, statul ar putea pune sechestru pe bunuri ce pot fi vândute în contul sumelor restante, în timp ce porţile bisericilor s-ar putea închide, scrie nouzhd.ro.

O biserică - monument istoric

Mănăstirea Colţ este situată în comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara. Este una dintre primele mănăstiri atestate pe teritoriul României, fiind construită la începutul sec. XIV, undeva prin anii 1310-1315 de familia Cândeştilor. În secolul XV-lea s-a întemeiat aici o sihăstrie, sub influenţa Mănăstirii Prislop, titrează realitatea.net.

Aceasta a funcţionat până în a doua jumătate a secolului XVII, când calvinii i-au izgonit pe călugări de aici iar mănăstirea a rămas în paragină până în anul 1989, când Episcopia Aradului a decis restabilirea vieţii monahale aici.

Back To Top