Categorie: Știri naționale

militari romani raniti pneuPotrivit MapN, vehiculul militar în care se aflau militari români în timpul misiunii de patrulare s-a răsturnat de la explozia unui pneu.

Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră „Yellow Scorpions" au fost răniţi în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, 19 mai, în jurul orei 12.00, ora României.
Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan. În urma exploziei unei anvelope, maşina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau s-a răsturnat.
Starea de sănătate a celor patru militari răniţi în urma incidentului din Afganistan este stabilă. Conform procedurilor standard aplicabile în astfel de situaţii, medicii de la spitalul din baza militară Apache au decis transferarea a trei dintre ei, respectiv, plutonierul-major Dorin Segedi, şi caporalii clasa a III-a Sergiu Ola şi Elena Cristina Marin, la spitalul de rang superior din Baza Aeriană Kandahar, pentru efectuarea unor investigaţii mai complexe, necesare stabilirii terapiei medicale de urmat.

În aceeaşi zi, potrivit datelor MApN, zece poliţişti au fost ucişi în Afganistan, într-un nou val de atacuri comise de insurgenţi talibani.

De la începutul lunii şi al „ofensivei de primăvară", talibanii şi-au multiplicat atacurile sângeroase împotriva forţelor internaţionale şi afgane, care ating frecvent şi civili.

Vineri seara, a avut loc un atac coordonat, cu două maşini-capcană, împotriva unui convoi al poliţiei din Kandahar, un fief istoric al talibanilor, în sud, s-a soldat cu nouă morţi, majoritatea civili, şi aproximativ 60 de răniţi.

Cea mai mare parte a celor 100.000 de membri ISAF urmează să părăsească Afganistanul la sfârşitul lui 2014, titrează realitatea.net.

Back To Top