Categorie: Știri naționale

hayssamOmar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak.
„În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam.

Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român", afirmă purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu.
Acesta subliniază că detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei. Totodată, sunt menţionate şi mulţumirile şefului statului pentru instituţiile statului şi ofiţerii de poliţie care "timp de mai bine de 5 ani au urmărit cu tenacitate" aducerea în ţară a lui Hayssam.

Hayssam Omar este un om de afaceri sirian cu cetăţenie română născut în 1963 în Siria. El a fost implicat în criza jurnaliştilor români răpiţi în Irak în aprilie-mai 2005. Pe data de 13 iunie 2007 a fost condamnat de judecătoria competentă din România la pedeapsa maximă de 20 de ani de puşcărie.

Hayssam era o persoană influentă în cercurile puterii româneşti din perioada guvernării Năstase. Sirianul a făcut parte din mai multe delegaţii de afaceri prezente în vizitele externe ale fostului preşedinte Ion Iliescu.

Back To Top