Categorie: Știri naționale

cernavoda statie taxarePremierul Victor Ponta a declarat că sistemul de taxare a autovehiculelor care circulă pe Podul Cernavodă trebuie regândit şi implementat cel târziu până în primăvară. Altfel, în sezonul estival 2014, nu vor putea fi aplicate taxe deoarece va fi necesară, din nou, ridicarea barierelor pentru a fi evitate blocajele.

Mesajul premierului către ministrul delegat pentru infrastructură, Dan Şova, a fost afirmat la începutul şedinţei de Guvern de ieri, când Victor Ponta a cerut şi informaţii referitoare la situaţia creată pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, la punctul de taxare a trecerii pe Podul Cernavodă, titrează Mediafax.

Guvernul a eliminat obligativitatea plăţii taxei în week-end, pentru a evita producerea aglomeraţiei, dar cozile la punctul de taxare se forma din nou în fiecare luni. Drept urmare, taxa de trecere a fost suspendată şi în zilele de luni, până la ora 14.00, dar şi în sărbătorile legale.

Aceste măsuri, însă, împiedică atragerea fondurilor din taxă la Buget, aşa că Victor Ponta a cerut rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme, astfel încât statul să poată încasa taxa de traversare a podului peste Dunăre, iar şoferii să poată circula pe autostradă în condiţii normale, mai relatează sursa citată.

Însă, până la găsirea unei soluţii, cel puţin în sezonul estival actual, rămân în vigoare ordinele miniştrilor care au decis scutirea de taxă a personelor care trec Dunărea în perioadele extrem de aglomerate.

Back To Top