Categorie: Administraţie

puiu-neaguFostul consilier local Puiu Neagu a depus luni, 14 iulie, cerere pentru suspendarea efectelor hotărârii Consiliului Local Ploiești nr. 238/26.06.2014, prin care a fost exclus din acest for, pe motivul că a fost adoptată cu încălcarea articolului 44 din Legea 215/2001. Argumentul principal: proiectul a fost dezbătut fără a avea avizele necesare, detalii AICI.

Ultima modificare a componenţei Consiliului Local Ploieşti a fost făcută prin excluderea consilierului democrat-liberal Daniel Puiu Neagu, la cererea grupului democrat-liberal, invocat fiind faptul că Daniel Puiu Neagu fusese exclus din partid încă din primăvară, lucru care duce, potrivit Legii administraţiei publice, şi la pierderea calităţii de consilier local. Aceeaşi lege spune, însă, că pentru acest lucru este nevoie de votul celorlalţi consilieri, care să constate vacantarea postului.

Proiectul a primit 15 voturi, toate în favoarea excluderii, după ce grupurile PSD şi PP-DD şi câţiva consilieri PNL au decis să nu participe la vot. Aceştia au invocat faptul că proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului nu a fost însoţit de un aviz de la comisia de specialitate a Consiliului Local. Din acelaşi motiv, al lipsei avizului, hotărârea adoptată de Consiliul Local a fost atacată în instanţă de juridic-contencios de către Prefectura Prahova.

Astfel, pe data de 4 iulie 2014, Prefectura Prahova a demarat procedura prealabilă de contestare privind hotărârea Consiliului Local de încetare a mandatului înainte de termen a lui Daniel Puiu Neagu. Instituţia Prefectului a invocat lipsa prezenţei proiectului pe ordinea de zi a şedinţei respective, absenţa avizului unei comisii de specialitate a Consiliului Local, şi absenţa vizei secretarului primăriei.

Consiliul Local este obligat ca în termen de 30 de zile de la data declanşării procedurii prealabile de către Prefectură să anuleze sau să modifice hotărârea cu nr. 238/26.06.2014.
La rândul său, Puiu Neagu a depus cerere de suspendare a hotărârii prin care a fost exclus.
Dacă instanța aprobă suspendarea efectelor hotărârii Consiliului Local, acesta își poate exercita în continuarea mandatul de consilier, până se pronunță instanța de fond.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Prahova, secția a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, cu numărul 5392/105/2014.
Daniel Puiu Neagu a fost exclus luna trecută din Consiliul Local Ploieşti, după ce îşi pierduse calitatea de membru al PDL, partid pe listele căruia candidase la alegerile locale din 2012.

Back To Top