Categorie: Administraţie

microbuze scolareMinisterul Dezvoltării a repartizat, miercuri, primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural. Acţiunea de repartizare a primelor 100 de microbuze şcolare s-a petrecut în curtea Guvernului. Aceasta ar fi prima fază a proiectului, care presupune distribuirea a 600 de microbuze şcolare, urmând ca în faza a doua să fie achiziţionate şi distribuite alte 650 de microbuze.

Premierul a precizat că există bani pentru încă 650 de microbuze, procedura de achiziţie fiind deja în curs, în timp ce vicepremierul Liviu Dragnea a menţionat că a doua tranşă de microbuze va costa 78 de milioane de lei, banii find acoperiţi din vânzarea certificatelor verzi.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova, în județ vor ajunge 26 de microbuze școlare, cinci dintre acestea ajungând deja în comunele prahove: Ciorani, Cosminele, Iordăcheanu, Podenii Noi, Valea Călugărească.

În perioada imediat următoare sunt așteptate încă 21 de microbuze, pentru localitățile: Gornet Cricov, Izvoarele, Plopu, Ceptura, Brazi, Măgureni, Berceni, Târgşorul Vechi, Valea Doftanei, Gorgota, Lipăneşti, Măneciu, Surani, Bălţeşti, Ariceştii Rahtivani, Poienarii Burchii.

Cele 100 de microbuze repartizate miercuri fac parte din prima tranşă de 600 de microbuze achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural.

Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA. Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri. Acesta vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.

Back To Top