Categorie: Administraţie

podul-de-lemnMunicipalitatea ploieşteană a aprobat, în şedinţa de ieri a Consiliului Local, contractarea unui credit furnizor în valoare de 28.211.420 lei (5 milioane de euro) pentru reconstrucţia unui pasaj rutier suprateran în locul „Podului de Lemn", care face legătura între străzile Depoului şi Mimiului. Creditul este prevăzut pe o perioadă de 4 ani (1 oct. 2014 – 30 sept. 2018). De asemenea, a fost aprobată şi împuternicirea primarului Ploieştiului de a semna contractul de finanţare. Hotărârea a trecut cu 21 de voturi şi o abţinere.

Proiectul tehnic presupune costruirea unui pasaj necesar pentru accesul pe străzile Depoului și Mimiu. În ceea ce privește viitorul pod, municipalitatea are în vedere ca execuţia acestuia să fie făcută pe structură metalică.

Vestitul Pod de Lemn, peste reţeaua de căi ferate, face legătura între străzile Depoului şi Marin Mehedinţeanu şi a fost închis circulaţiei în noiembrie 2011, din cauza stării avansate de degradare. Podul de Lemn a fost construit în 1930 şi are o lungime de 90 de metri şi o lăţime carosabilă de 4,5 metri, total insuficient circulaţiei în condiţii normale.

Citeşte şi: 28.000 de lei pentru construirea unui pod nou peste calea ferată

Back To Top