Categorie: Administraţie

cj phÎn şedinţa programată joi, consilierii judeţeni vor dezbate două proiecte privind reabilitarea unor drumuri în comunele Ariceştii Zeletin, Gornet şi Păcureţi, în valoare însumată de 5,2 milioane de lei. Totodată, alte şase lucrări pe drumurile judeţene sunt deja în curs de contractare.

Primul proiect, cu o valoare estimată la 2,8 milioane de lei, vizează Drumul Judeţean 231 Gornet-Păcureţi, pe un tronson de 1,8 kilometri, începând de la kilometrul 6+ 500. Pe lângă turnarea de asfalt pe mai bine de 9.000 de metri pătraţi, proiectul prevede şi balastare, aducerea de piatră şi nisip, realizarea a patru podeţe, montarea de indicatoare rutiere şi realizarea a 5,4 kilometri liniari de marcaje.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea DJ 233, la Ariceştii Zeletin, pe o distanţă de 1,5 kilometri, cu o valoare de 2,4 milioane lei. Şi aici, pe lângă asfaltare, amenajarea acostamentului, marcaje rutiere şi indicatoare, proiectul mai include 60 de podeţe tubulare, 2,4 kilometri liniari de şanţuri şi 51 de metri de rigole ranforsate.

În paralel, Consiliul Judeţean desfăşoară în această perioadă şase achiziţii pentru lucrări de întreţinere, consolidare sau modernizare a drumurilor din patrimoniu. Printre acestea, este prevăzută amenajarea unei intersecţii la Filipeştii de Pădure, între DJ 720 şi DJ 101 I, cu o valoare de aproximativ 725.000 de lei şi pentru care autorităţile se aşteaptă să semneze contractul la finele acestei luni.

Pentru consolidarea DJ 207, la Şotrile (kilometrul 4+300), documentaţia a fost trimisă spre avizare la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Autorităţile estimează ca semnarea contractului să aibă loc în septembrie. Pentru acest obiectiv este alocat un milion de lei.

Alte patru lucrări sunt în curs de contractare, toate pentru întreţinerea platformei drumurilor, pe DJ 102 B, comuna Poseşti, satul Târleşti şi comuna Drajna, DJ 100 M, Surani, Şi DJ 235, Lapoş, satul Lăpoşel.

VEZI AICI ORDINEA DE ZI A SEDINTEI DIN 31 IULIE 2014

Back To Top