Categorie: Administraţie

mircea-roscaPreședintele PNL Prahova, Mircea Roșca, anunță că va ataca în instanță hotărârea de eliberare din funcție a vicepreședintelui CJ Prahova, Sebastian Danielescu, considerând hotărârea nelegală.

Roșca spune că nu a existat, în ședința în care Danielescu a fost demis, o solicitare din partea unei treimi a consilierilor județeni prin care să se ceară acest lucru, criticând, totodată, modalitatea de vot a consilierilor care s-a desfășurat „la vedere", nu așa cum prevede legea.

Roșca îi ia apărarea lui Danielescu, spunând că hotărârea de înlăturare a acestuia este nu numai nelegală, dar și lipsită de etică, vicepreședintele liberal neîmpiedicând, în opinia lui Roșca, buna desfășurare a activității administrației județene, așa cum se invocă în expunerea de motive care a stat la baza înlăturării din funcție.

Reamintim că Danielescu a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al CJ Prahova într-o ședință extraordinară organizată luni 4 august, după ce vineri, într-o altă ședință a administrației județene, nu s-a reușit strângerea de voturi necesară demiterii acestuia. Demiterea lui Sebastian Danielescu a fost posibilă după ce mai mulți consilieri județeni au defectat din noua alianță PDL-PNL, alegând să voteze împotriva vicelui liberal, dar și pentru susținerea nominalizării celui de-al doilea vicepreședinte al CJ din partea PSD, în persoana lui Bogdan Toader, după ce acest loc a fost eliberat de Laurențiu Rebega, ales europarlamentar la alegerile din acest an.

Iată comunicatul PNL

In urma Sedintei Extraordinare a Consiliului Judetean Prahova din 4 august, in care colegul meu, Sebastian Danielescu, a fost eliberat din functia de Vicepresedinte a Consiliului Judetean Prahova, ma vad obligat sa fac urmatoarele precizari: consider demiterea domnului Danielescu ca fiind un act atat lipsit de etica, cat si ilegal. Lipsit de etica, in primul rand pentru ca domnul Danielescu nu a impiedicat buna desfasurare a activitatii administratiei judetene, asa cum se invoca in Expunerea de Motive, care sta la baza Proiectului de Hotarare privind eliberarea domniei sale din functie, in al doilea rand pentru ca nu a avut niciun fel de conflict cu Presedintele Mircea Cosma, cu consilierii judeteni, cu angajatii Consiliului Judetean ori cu Institutiile si Societatile din subordine. Mai mult, domnul Danielescu nu a fost anuntat in prealabil de existenta unor solicitari, care vizau schimbarea sa din functie. La prima sedinta, punctul privind eliberarea sa din functie a fost introdus pe ordinea de zi cu o ora inainte, iar la a doua sedinta, cea in care a fost eliberat din functie, domnul Danielescu nu a fost convocat.
Din punct de vedere legal, numirea si revocarea din functia de vicepresedinte se face in Sedinta Ordinara, nu Extraordinara, asa cum a fost cazul de fata. Totodata, la revocarea din functie trebuie sa existe o solicitare din partea unei treimi din consilierii judeteni. Aceasta solicitare a existat la prima sedinta, dar a fost anihilata prin vot, 18 pentru demitere, 1 vot impotriva, producandu-si efectele juridice. Pentru Sedinta Extraordinara din data de 4 august era necesara o noua solicitare de demitere, semnata de o treime din consilieri. In marea graba de mazilire a vicepresedintelui liberal, Sebastian Danielescu, organizatorii au facut uz de aceeasi solicitare, eludand legea. Subliniez faptul ca vicepresedintele Danielescu a sesizat la inceputul sedintei extraordinare toate aceste inadvertente, parasind sala in semn de protest. In ciuda acestui fapt, procedura a continuat, culminand cu procesul de votare, care s-a desfasurat in mare parte la vedere. Tinand cont ca votul trebuia sa fie secret, consilierul judetean Viorica Vasile, reprezentant in comisia de numarare a voturilor, a refuzat semnarea procesului-verbal de constatare a rezultatului votarii.
Avand in vedere aspectele procedurale aplicate eronat in schimbarea vicepresedintelui Danielescu, ne rezervam dreptul de a ataca in instanta Hotararea de eliberare din functie. Avem mare incredere ca justitia din Romania va amenda toate aceste incalcari flagrante ale legii.

Mircea Rosca
Presedinte PNL Prahova

Back To Top