Categorie: Administraţie

drum-bucegiFinalizarea lucrărilor la drumul care trece pe la Babele, legând Prahova şi Dâmboviţa, este blocată din cauza unor neînţelegeri financiare între cele două consilii judeţene, pe tema finanţării asfaltării drumului. În timp administrația județeană de la Dâmboviţa acuză administraţia judeţeană de la Prahova că nu a asigurat sumele totale pentru drum, preşedintele CJ Prahova a anunţat că județul Prahova trebuie să recupereze de la Dâmboviţa peste 2,7 milioane de lei, fonduri achitate în 2013. Sunt şanse destul de mari ca problema să se rezolve în instanţa de judecată.

Într-o declaraţie dată pentru presa dâmbovițeană (detalii AICI), preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, îi acuză pe omologii din Prahova de blocarea lucrărilor la drumul care trece pe la Babele, legând cele două judeţe. Liderul CJ Dâmboviţa anunţă, cu această ocazie, că se va adresa instanţei de judecată. În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, spune că vecinii din Dâmboviţa sunt cei care blochează proiectul, refuzând să participe la finanţarea lucrărilor şi încercând să-şi treacă un ajutor financiar venit de la Ministerul Dezvoltării ca şi cum ar fi contribuţie proprie.

Contractul legat de finanţarea pentru asfaltarea drumului de 17 km, de la Cuibul Dorului spre Babele, Padina şi Peştera, a fost semnat în 2010, pe vremea când la şefia CJ Dâmboviţa se afla Florin Popescu.

„În 2010 am stabilit un parteneriat cu Florin Popescu, fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa, pentru acel drum. Pentru că este 68% în judeţul lor, ei sunt liderii proiectului. Valoarea totală este de 56 de milioane de lei, iar în 2013 am primit de la Ministerul Dezvoltării 27 de milioane. În mod normal, noi trebuie să acoperim, împreună, restul de bani, de la 27 la 56, păstrând aceeaşi proporţie convenită, ei 62,32%, noi 37,68%", a declarat, ieri, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Însă lucrurile au luat o altă turnură apoi. Iar lucrul acesta este confirmat de un raport al Curţii de Conturi Prahova, nu doar de Mircea Cosma. La verificările efectuate de Curtea de Conturi Prahova în 2013, aşa cum reiese din procesul - verbal semnat în 2014, a reieşit faptul că Prahova a plătit mult mai mult, fapt pentru care se recomandă Consiliului Judeţean Prahova să recupereze suma de 2.741.656 lei.

„În raportul Curţii de Conturi se precizează că cele două entităţi aveau de achitat 13 milioane de lei în 2013, restul finanţării fiind asigurate de la bugetul de stat. Până la data de 31 decembrie 2013, CJ Dâmboviţa a achitat 2.594.263 lei şi din totalul de 9,7 milioane lei, care îi reveneau. Cel puţin aşa se precizează în raportul Curţii de Conturi. Consiliul Judeţean trebuia să achite 5.700.000 lei, sumă care era achitată la data de 31 decembrie 2013. În urma verificărilor s-a constat o abatere de 2.741.656 lei, bani pe care Consiliul Judeţean trebuie să-i recupereze de la Dâmboviţa, recomandare făcută de Curtea de Conturi Prahova. Trebuie să-i dăm în judecată să recuperăm sumele. Ţuţuianu (n.r. preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu) minte şi dezinformează când spune că Prahova nu a achitat banii", a declarat preşedintele CJ Prahova.

Presa din Dâmboviţa a relatat în ultima perioadă că preşedintele CJ Dâmboviţa susţine că CJ Prahova nu asigură finanţarea pentru finalizarea lucrărilor spre Babele, Padina şi Peştera.

Back To Top