Categorie: Administraţie

bani leiGuvernul face un nou cadou primarilor, în preajma alegerilor. 11 primării cu restanţe, aflate în insolvenţă, executare silită sau în imposibilitate de plată, vor primi aproape 26 de milioane de lei. Banii, alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului, vor intra în conturile unor primării din Hunedoara, Giugiu, Damboviţa, Caraş-Severin, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Timiş. Sumele vor fi folosite pentru plata unor datorii acumulate vreme de cinci ani.

Solicitările vizează 11 localități: Oraşul Aninoasa și Municipiul Lupeni (jud. Hunedoara), Comuna Izvoarele (jud. Giurgiu), Comuna Ciocăneşti (jud. Dâmbovița), Municipiul Reșița (jud. Caraș-Severin), Orașul Luduș (jud. Mureș), Comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos și Parva (jud. Bistrița-Năsăud), Comuna Dudeștii Vechi (jud.Timiș).

Actul normativ prevede că decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unitățile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.

Hotărârea mai prevede că, transferul sumelor necesare către administrația locală se face din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), care va fi suplimentat corespunzător, în acest scop.

Fondul de rezervă al Guvernului poate fi utilizat numai în situaţii de urgenţă, dar Executivul a aprobat o derogare pentru acest an astfel încât banii să poată fi direcţionaţi şi către primării sau consilii judeţene.

Mai multe pe www.mdrap.ro

Back To Top