Categorie: Administraţie

dn 1În urma accidentului rutier de pe DN1 în urma căruia şase persoane şi-au pierdut viaţa, în zona Biserica Călătorului, reprezentanţii CNADNR au fost convocaţi de către Prefectura Prahova pentru a discuta eventuale măsuri de sporire a siguranţei rutiere pe drumurile naţionale din judeţul Prahova.

Prefectura a convocat, joi, 2 octombrie, o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, ai Poliţiei Rutiere şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cu această ocazie, conducerea CNADNR a precizat că montarea de separatoare de sens rămâne o prioritate a companiei, în judeţul Prahova fiind vizate mai multe sectoare, în special de pe DN 1.

„La această oră avem un contract în fază de aprobare la Autoritatea Naţională de Reglementare a Achiziţiilor, care urmează să fie semnat undeva la sfârşitul anului. Deci anul viitor urmează să continuăm montarea parapeţilor. Ca prioritate, luăm în considerare să-i amplasăm pe DN 1, dar vreau să precizez că şi în ţară mai avem aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri naţionale cu patru benzi de circulaţie unde este necesar să montăm acest tip de parapeţi. Am început pe sectoare limitate, dar vom continua această politică în anii viitori, pentru siguranţa circulaţiei", a declarat Cristian Andrei, directorul general adjunct al CNADNR, potrivit telegrama.ro.

În ultima perioadă, pe drumurile naţionale din Prahova au fost înregistrate zeci de accidente rutiere, cel mai grav fiind cel în dreptul Bisericii Călătorului, când şase oameni au murit din cauza șoferului sinucigaş, detalii AICI.

Back To Top