Categorie: Administraţie

delegatie china prefectura prahovaJoi, 9 octombrie, Instituţia Prefectului a fost vizitată de o delegaţie cuprinzând reprezentanţi de firme ce activează în domeniul agricol din oraşul Shenzhen, parte a megalopolisului Shenzhen-Hong Kong-Macao-Guangzhou, din Zona Economică Specială a R.P.Chineză.

Delegaţia, venită prin intermediul Ministerului Agriculturii, şi cuprinzând şase membri, s-a întâlnit cu prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, europarlamentarul Laurenţiu Rebega, cu Bogdan Toader, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, cu Raul Petrescu, viceprimar al municipiului Ploieşti, Mihai Terecoasa, director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu Aurel Anghel, director al Direcţiei pentru Agricultură şi cu Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie.

Oaspeţii au arătat că prezenţa lor în judeţul Prahova este datorată discuţiilor pe care prefectul Rodica Paraschiv le-a avut în iulie 2014, la Beijing, cu ministrul adjunct în Ministerul Agriculturii din China, Liu Dun.

Principalele domenii de interes care au fost enunţate în timpul convorbirilor au fost creşterea şi exportul de animale, abatorizarea, industrializarea cărnii, dezvoltarea infrastructurii agricole şi investiţiile în agricultură.
Delegaţia s-a deplasat și la sediul CCI, pentru o întâlnire de lucru cu firme prahovene din domeniul agro-alimentar, iar în cursul după-amiezii în programul delegației se afla vizitarea unor ferme cu profil zootehnic, din Prahova.

Back To Top