Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

simona dolniceanuSituație clasică de bătaie de joc la adresa contribuabililor generată de hățișul birocratic și de sistemul legislativ – astfel se poate defini conflictul apărut între reprezentanții unor mari investitori care au peste 8000 de angajați în cadrul societăților care activează în Parcul Industrial Ploiești și reprezentanții Consiliului Local Ploiești, în speță Serviciul Public Finanțe Locale condus de Simona Dolniceanu (foto).

Potrivit legislației în vigoare, societățile care își desfășoară activitatea în cadrul parcurilor industriale sunt scutite de unele impozite, cum ar fi cele aferente clădirilor sau a terenurilor pe care s-au realizat investițiile (unitățile de producție). Patronatele fabricilor acuză reprezentanții administrației locale că, în ciuda legislației naționale, dar și a celei europene, sunt impozitați ilegal, începând de anul trecut, de către fiscul ploieștean.

Dolniceanu: Este necesar un acord de principiu, nu s-au depus decât câteva cereri

Simona Dolniceanu, șefa Finanțelor Locale Ploiești se apără spunând că investitorii nu au depus cererile aferente scutirilor de impozit, potrivit Ordinului ministerial nr.2980 valabil începând cu luna septembrie 2013, prin care, pentru ca investitorii să obțină ajutorul de stat, este necesar un acord de principiu din partea autorității locale, astfel încât aceste cereri să poată fi procesate iar societățile private să beneficieze de reduceri. Plus, nenumărate alte avize și documente ștampilate, la care, prin hotărârea CL Ploiești care statuează Ordinul ministerial, se mai adaugă o mulțime de alte avize necesare, studii de impact și documente care să „ateste" alte situații de fapt.

Citește Răspunsul trimis de Simona Dolniceanu către redacția stopinfractori.ro în care explică punctul de vedere al instituției pe care o conduce.

Situația a degenerat, în acest moment existând mai multe acțiuni în instanță împotriva autorităților locale din Ploiești, dar și o plângere penală împotriva directorului Serviciului Finanțe Publice Locale Ploiești, Simona Dolniceanu.
Pe de altă parte, reprezentanții SFPL, în frunte cu Dolniceanu, se apără spunând că instituția aplică impozitele în baza unor hotărâri de Consiliu Local care vine în completarea unui Ordin al Ministerului Dezvoltării emis în 2013.

Drept răspuns, investitorii amenință că, dacă situația birocratică tipic românească, de altfel, nu este reglementată rapid, vor părăsi Ploieștiul, relocându-se în alte orașe cu administrații mai prietenoase cu mediul de afaceri, unde legile naționale și europene nu se bat cap în cap cu legislația locală. Sau unde relația stat-mediu de afaceri este așa cum trebuie să fie peste tot: un parteneriat.

Un fapt rămâne valabil: Ploieștiul poate pierde mii de locuri de muncă prin plecarea acestor mari societăți, din cauza unui hățiș birocratic în care responsabilitatea este pasată, evident, dintr-o parte în alta.

Investitorii din Parcul industrial Ploiești au înaintat o plângere către Ministerul Finanțelor. Jurnaliștii de la observatorulph.ro au prezentat documentul în care se reclamă neconcordanțe între Ordinul ministerial și hotărârea Consiliului Local Ploiești (click aici pentru vizualizare).

Colegii de la stopinfractori.ro au publicat, în premieră, un articol în care au prezentat conflictul dintre mai mulţi investitori din Parcul Industrial Ploieşti (PIP) şi Serviciul Public de Finanţe Locale (SPFL).

Spionul din SFPL, via TSD

Între timp, șefa serviciului de Finanțe Locale Ploiești a susținut miercuri o conferință de presă în care a explicat situația, din perspectiva autorității locale, la care a mai adăugat un subiect care, prin gravitatea aparentă a acestuia, a deturnat întreaga discuție legată de investitori către scenarii cu spioni: Șefa SFPL, Simona Dolniceanu, a informat presa prezentă la întâlnire că un angajat din cadrul instituției a fost prins după ce a verificat, în mod ilegal, în baza de date a fiscului local conturi de politicieni și jurnaliști. Colegii nominalizați sunt Cătălin Stavri (stopinfractori.ro) și Iulian Maxim (Max-media.ro), angajatul verificându-le situația datoriilor, CNP și adresele. Angajatul SFPL, pe numele căruia există, în acest moment o plângere la Parchet, și-a explicat gestul jurnalistului Iulian Maxim, spunând că i-a verificat contul doar din „curiozitate", adăugând, totodată, că nu a arătat nimănui situația contului său de contribuabil (click aici pentru articol). Printre persoanele vizate ar fi și primarul Iulian Bădescu (articolul aici). Potrivit presei locale, angajatul ar fi un fost membru TSD Ploiești.

Sebastian Ignat. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./ Facebook: ActualitateaPrahoveana

Back To Top