Categorie: Administraţie

palatul administrativ ploiestiServicii de Gospodărire Urbană Ploiești este pusă în situația de a întrerupe contractul de muncă al unui număr de 30 de angajați care, în prezent, se ocupă cu mentenanța unităților de învățământ din municipiul Ploiești, respectiv personal tehnic.

Aceștia sunt delegați, prin hotărâre de consiliu local, să asigure întreținerea școlilor din Ploiești, însă începând cu luna septembrie, Direcția Economică din Primăria Ploiești refuză să mai dea aviz în vederea plății facturilor emise de SGU către Primăria Ploiești, fapt care produce prejudicii societății prin aflarea în incapacitate de a-și mai plăti angajații care sunt delegați pentru a lucra în vederea asigurării funcționării și întreținerii, din punct de vedere tehnic, a școlilor.

Prin hotărârea CL Ploiești 329 din data de 7 septembrie 2012, s-a completat contractul de delegare a gestiunii prin concesiunea serviciului de utilitate publică încheiat între Primăria Ploiești și SGU Ploiești cu activitatea de mentenanță a unităților de învățământ preuniversitar de stat – „se asigură mentenanța unităților de învățământ de stat preșcolar și gimnazial din municipiul Ploiești".

În baza acestei hotărâri, SGU a emis lunar facturi însoțite de situația cheltuielilor de mentenanță personal nedidactic, acestea fiind înainte spre decontare Primăriei Ploiești.

Până în luna septembrie 2015, toate facturile transmise au fost plătite.
În prezent, Direcția Economică a primăriei emite către SGU note de restituire ale documentelor fiscale prin care spune că nu mai sunt „îndeplinite elementele formale" în vederea acordării vizei CFPP, plățile neputând fi autorizate, în opinia Direcției Economice.

Astfel, din cauza birocrației și a unei comunicări opace a Direcției Economice din Primăria Ploiești, se poate genera următoarea situație concretă: școlile pot rămâne fără fochiști și mecanici de întreținere, salariații detașați de la SGU fără loc de muncă, chiar dacă activitatea este aprobată prin hotărâre de consiliu local.

Foto comunicare:

sgu comunicare directia economica scoli

Back To Top