Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

cons local juridic economicTimp de peste șase ore ore, ședința extraordinară rezervată aprobării bugetului Ploieștiului a fost un dialog al surzilor. Sau, mai bine spus, un dialog cu surzii.

Din clopotul de sticlă sub care s-au retras, directorii de la Economic și Juridic au respins două proiecte: finanțarea activității sportive la CSM Ploiești și acordarea subvenției pentru acoperirea pierderilor la TCE Ploiești.

Cu mai multe pauze de consultări, ședința Consiliului Local de luni a fost un duel fără finalitate între consilieri și primar, pe de o parte, și departamentele de specialitate din primărie, pe de altă parte, în speță Economicul și Juridicul. Cu specificația că, de fapt, lucrările ședinței au fost conduse de flancul stâng al consiliului, în timp ce flancul drept, cu excepția unor luări de poziție ale lui Sârbu și o intervenție neimportantă a Oanei Sălceanu, a fost în stare de apatie.
Să le luăm pe rând.

La CSM, punem lacăte!

Bugetul destinat finanțării activității CSM Ploiești în totalitatea ei nu a obținut avizul celor două departamente sperietori ale Primăriei Ploiești. Întrebările cheie și absolut justificate ale consilierilor au fost următoarele: de ce înainte a putut fi finanțată activitatea la copii și juniori și, cum se face că, până acum, în acest an, s-au făcut deja plăți echivalente cu 1/12 din bugetul anterior în fiecare din cele trei luni ale anului, înainte de aprobarea bugetului.
Răspunsul venit de la cele două direcții, Economică și Juridică, a fost ambiguu. Și, întrebarea de ce s-a putut până acum și, dintr-o dată nu se mai poate a avut, mereu, același răspuns: nu este legal! Frumos, nu?
Ciuruită de rafalele venite din flancul stâng (am zis că cel drept ori s-a pitulat după pom ori a tras cu gloanțe oarbe), Nicoleta Crăciunoiu a lansat, la rândul ei, nu un proiectil, ci mai mult o rachetă de semnalizare: Avizele de la Economic și Juridic sunt consultative, le-a zis ea consilierilor. Dacă spuneți că este legal, de ce nu votați proiectul fără aviz?!
Evident, nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea trecerii unui proiect care nu are aviz de la cele două departamente.
Neasumarea responsabilității care a devenit problemă majoră în adminsitrația ploieșteană vine și din frica de DNA. Crăciunoiu a argumentat atitudinea rigidă prin faptul că a fost audiată de foarte multe ori la DNA. Dar nu procurorii sunt de vină, este meseria lor să-i vâneze pe cei care încalcă legea.

În cazul de față, al blocajului de la CSM, de vină este vidul legislativ care lasă loc de interpretare. Iar doamna Crăciunoiu și domnul de la Juridic interpretează cu NU aceleași partituri care, altădată, au fost intrepretate cu DA!

cons local botez ganeaAșadar, ca să nu pice bugetul și ca să nu punem (încă) lacăt pe CSM, s-a votat următorul proiect care asigură următoarele:
-salariile antrenorilor
-cheluielile cu bazele sportive aflate în administrarea CSM Ploiești
NU au fost aprobați bani pentru cheltuielile aferente activității sportive: taxe, chirii petru alte baze sportive, participări la concursuri, deplasări, medicație, echipamente, materiale, etc.
Restul de bani aferenți bugetului pe un an vor fi depuși într-un cont pentru sport în așteptarea clarificării legii, dacă o veni, când o veni.

Propunerea care poate împacă și capra

Tot cei din flancul stâng au venit cu o propunere care ar trebui să rezolve problematica funcționării CSM Ploiești. Să se desprindă bazele sportive și să se înființeze un club sportiv care să intre sub incidența legii sportului și nu (și) sub cea a administrației publice. Acesta a fost, de fapt, argumentul cel mai invocat de departamentele Economic și Juridic în acordarea avizului negativ, faptul că, fiind ordonator terțiar de credite, CSM cade sub incidența legii adminsitrației publice și nu sub cea a legii sportului...
În acest moment, CSM Ploiești are finanțare până la sfârșitul lunii. Din mai, sunt plătiți profesorii, iar participările la competiții vor fi oprite. Se așteaptă ori legea nouă a sportului, ori rezolvarea prin splitare.

După sport, stop și la transport!

La proiectul care prevedea acordarea subvenției către TCE Ploiești, aceeași poveste. Directorul TCE, Alexandri Nicolae, a făcut o expunere pertinență, accentuând că pierderile companiei nu se datorează managementului prost, ci măsurilor luate chiar de consiliul local în beneficiul unor categorii de cetățeni ai Ploieștiului, măsuri respectate întocmai de TCE. Alexandri Nicolae a anunțat restructurări, dar și că va veni cu o propunere de majorarea tarifelor. De asemenea, a precizat că va acționa în judecată Primăria Ploiești pentru diferențele dintre tariful real care trebuia practicat și cel subvenționat (sau nu!) de Consiliul Local Ploiești.
Prezenți în sală, liderii sindicaliștilor TCE au fost mai puțin zgomotoși ca la precedenta ședință. Oamenii nu suspendă procedurile de declanșare a grevei generale, dar așteaptă deblocarea situației în perioada imediat următoare.

 

Pe această temă sau pe alte subiecte de interes în Prahova, ne puteți trimite parerea dumneavoastră și la adresa redactia@actualitateaprahoveana,ro

Back To Top