Categorie: Administraţie

tce elevi si studentiAjunsă într-o situaţie financiară deosebit de grea, după pierderea litigiilor cu ANAF şi SPFL, care au lăsat-o cu datorii uriaşe, societatea Transport Călători Express, operatorul de transport public al administraţiei locale ploieştene, solicită plata unor diferenţe de la bugetul local. TCE cere peste 12 milioane de lei, la care se adaugă şi TVA, suma din care ar urma să acopere o parte din tranşele către cele două instituţii, plus cheltuielile curente.

Banii solicitaţi sunt pentru acoperirea diferenţei dintre venituri şi pierderi înregistrate în anul 2016, conducerea Transport Călători Express invocând o clauză care permite acest lucru, din contractul de delegare a acestui serviciu public. Directorul societăţii, Alexandri Nicolae, s-a prezentat astătzi la sediul Primăriei, anunţând că a depus o propunere pentru un proiect de Consiliu Local.

"Astăzi am depus un proiect, vizând subvenţia pentru realizarea obligaţiei tarifare aferente activităţii de transport public, calculată conform Ordonanţei 97/1999 şi ordinului ANRSC 272/2007. Este vorba despre o sumă de 12,2 milioane de lei, fără TVA. Din aceşti bani, vom achita 5 milioane de lei către SPFL, vom plăti restanţele şi rata către ANAF, în valoare de aproximativ 2 milioane de lei, şi vom efectua o serie de cheltuieli curente", a explicat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti.

Pe tema acoperirii pierderilor din anul anterior au existat mai multe discuţii aprinse, în special cu reprezentanţii Direcţiei Juridice din Primărie, care în momentul în care această propunere a venit iniţial au anunţat că se opun. În replică, reprezentanţii TCE au ameninţat cu "acţiuni juridice", dând de înţeles că vor depune plângeri penale, pentru abuz, pe numele funcţionarilor care se vor opune şi invocând că această clauză de delegare a mai fost "activată" de două ori în ultimii cinci ani, când nimeni nu s-a opus, dar, ce-i drept, pentru sume mai mici.

Back To Top