Categorie: Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a discutat din nou, marţi, despre criza apărută în municipiu în urma avariei de sâmbătă de la magistrala care asigură alimentarea din sursa Movila Vulpii, reclamând că reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice au "dormit pe ei" şi că operatorul Apa Nova a avut o mare problemă de comunicare, în condiţiile în care s-a ştiut de avarie încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, iar populaţia a fost informată oficial abia în după-amiaza acelei zile.

Întrebat de jurnalişti dacă va face demersuri împotriva Apa Nova, primarul Ploieştiului a spus că actualul contract, semnat în 2000, nu prevede obligaţii clare privind situaţii de acest gen, însă a dat asigurări că va face demersuri astfel încât operatorul să nu factureze, pentru cei aproape 30.000 de ploieşteni din zonele afectate, apa livrată în aceste ultime zile.

Completând o declaraţie făcută luni despre măsurile aplicabile pe viitor, pentru prevenirea unor crize de asemenea amploare, primarul municipiului Ploieşti a afirmat astăzi că a solicitat modificarea procedurilor de lucru, atât pentru Apa Nova, cât şi pentru Veolia Energie. "Am verificat contractul şi, vă spun de pe acum, un contract făcut în anul 2000 nu prevede absolut nimic clar atunci când se întâmplă un subiect de genul acesta. Acolo există o formulare de genul «se iau măsuri de către Apa Nova, eventual se anunţă instituţiile publice». Cam aşa sună, nu au obligaţia de a anunţa, este opţională", a reclamat Adrian Dobre.

Totuşi, dincolo de clauzele contractuale, edilul susţine că o asemenea situaţie trebuia adusă la cunoştinţa opiniei publice încă de sâmbătă dimineaţă. "Comunicarea a fost principala problemă. Cei de la Apa Nova au obligaţia de a comunica beneficiarilor încă din primul moment aceste lucruri, pentru a nu-i pune în pericol. Ei au obligaţia să comunice din momentul în care au constatat avaria. Nu contează dimensiunea, şi 10 ploieşteni dacă sunt afectaţi, şi unul singur, tot este grav", a declarat, marţi, primarul Ploieştiului.

Back To Top