Concentraţi pe certuri politice, tarife şi salarii, reprezentanţii administraţiei ploieştene au primit în aceste zile o nouă veste proastă. Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, a fost sesizată cu privire la întârzierile la proiectele europene ale municipalităţii, din cauza cărora bugetul local a pierdut, acum câţiva ani, circa 70 de milioane de lei şi mai riscă acum să piardă alte 30 în urma unor litigii cu foştii constructori.
Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova a depus o sesizare la DNA Ploieşti, pentru abuz în serviciu, vizând fondurile pe care Primăria Ploieşti le-a pierdut în perioada 2015-2016 din cauza lucrărilor întârziate la proiectele europene. Sunt vizate cele 11 proiecte din fonduri europene care, nefinalizându-se la termenul de 31 decembrie 2015, au fost încheiate cu bani plătiţi în întregime de administraţia locală. Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a declarat că a depus sesizarea la DNA, în speranţa că fondurile vor fi recuperate de la persoanele care s-au făcut vinovate de întârzierea respectivelor obiective de investiţii, arătând cu degetul atât spre cei care au condus Primăria în perioada respectivă, cât şi spre firmele de construcţii care nu au respectat graficele de lucrări. Reprezentantul UAP a explicat că a depus această plângere ca "răspuns" la decizia de acum câteva săptămâni a autorităţilor de a majora tariful la gigacalorie
Despre acest subiect a vorbit, marţi, într-o conferinţă de presă, şi primarul Adrian Dobre, care s-a plâns că administraţia locală a fost nevoită să facă un credit bancar în 2016, ca să plătească pentru lucrările rămase de executat la respectivele proiecte. În total, 70 de milioane de lei au fost date din această sursă, în loc să vină de la Uniunea Europeană, iar între timp mai mulţi constructori au dat în judecată Primăria, tocmai din cauza decontării cu întârziere a unor facturi, şi solicită în instanţă alte 30 de milioane de lei.