Categorie: Administraţie

Deranjat că angajaţii operatorului de salubritate din Ploieşti au declanşat luni un protest spontan, primarul municipiului, Adrian Dobre, a solicitat rezilierea contractelor cu operatorul de salubritate şi aplicarea unor sancţiuni pentru perioada în care nu s-a muncit. Solicitarea de reziliere vizează atât contractul pentru ridicarea gunoaielor, gestionat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova, cât şi contractul pe care îl are direct Primăria, pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire.

Peste 100 de salariaţi ai Rosal Ploieşti au intrat luni dimineaţă în grevă, nemulţumiţi că le-au întârziat salariile. Oamenii s-au strâns în garajul societăţii, din vecinătatea Oborului, şi au anunţat că refuză să intre la program, reclamând că nu este prima oară când întâmpină astfel de întârzieri. În încercarea de a-i linişti, directorul societăţii, Cătălin Ioniţă, le-a transmis că Primăria Ploieşti a întârziat plăţile şi că salariile se vor da imediat ce vor intra aceste fonduri.

În replică, deranjat de modul în care s-a derulat această activitate în ultimele luni, dar mai ales de acuzele aduse, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a organizat luni, de la ora 15.30, o conferinţă de presă în care a declarat că toate facturile au fost plătite în termenele contractuale, dând de înţeles, totuşi, că de la bugetul local s-ar fi făcut şi plăţi nejustificate şi spunând că Regia Autonomă de Servicii Publice nu a verificat cum trebuie cantităţile de lucrări venite la decontat. "Rosal a demonstrat astăzi neseriozitatea pe care o aplică faţă de municipiul Ploieşti. Nu numai că face o curăţenie de proastă calitate, dar şi minte. Primăria, în momentul de faţă, nu are nicio datorie faţă de Rosal", a declarat Adrian Dobre.

"Această societate beneficiază de protecţia - dacă aş putea spune aşa - din partea celor de la PSD-ALDE şi vă dau câteva detalii legate de modul în care a fost mărit bugetul anul trecut înainte să se încheie contractul, de faptul că la nivel de colectare deşeuri contractul este sub tutela ADI şi a Consiliului Judeţean, de faptul că ei sunt verificaţi de către RASP, unde director este un binecunoscut membru al PSD. Toate aceste lucruri duc la această concluzie. Nu este de datoria municipiului Ploieşti să rezolve problema salariilor, este un lucru ce ţine de managementul companiei. Într-un an de zile, de la momentul încheierii contractului şi până în prezent, Rosal a primit 25 de milioane de lei, sunt bani mai mult decât suficienţi pentru plata salariilor pe toată această perioadă, sunt sume pe care le-a primit înainte de termenele de scadenţă. Această mascaradă pe care o face Rosalul în momentul de faţă pentru a-şi acoperi incapacitatea de a gestiona salubritatea în Ploieşti este doar pentru a devia adevărata problemă cu care noi ne confruntăm, şi anume calitatea serviciului. Din acest punct de vedere, o să solicit în continuare celor de la Poliţia Locală şi RASP să aplice amenzi acestei societăţi comerciale care nu îşi îndeplineşte sub nicio formă clauzele contractuale, care de foarte multă vreme are probleme în a realiza acest serviciu. Ştiţi că am făcut numeroase seizări către Asociaţia de Dezvoltare, dar în continuare oraşul este sub asediul gunoaielor. Este un lucru pe care îl vedem cu toţii şi nu o să mai tolerez în continuare un astfel de serviciu, voi solicita, aşa cum am solicitat şi până acum, rezilierea contractului. Singura soluţie găsită de majoritatea PSD-ALDE a fost doar de a propune şi susţine majorarea tarifelor, în schimb rezultatele nu se văd în teren. Este un motiv în plus pentru care voi cere ADI-ului ca acest contract să fie desfiinţat, acelaşi lucru o să-l fac şi pentru contractul pe care noi îl avem în privinţa curăţeniei căilor publice. Avem foarte multe sincope, am discutat cu foarte mulţi ploieşteni, nu am văzut un ploieştean mulţumit de serviciul de salubritate. Dacă îmi găsiţi un astfel de ploieştean, o să fac în continuare plăţile. Regia Autonomă de Servicii Publice, în frunte cu directorul membru PSD, să-şi facă treaba! Să verifice la sânge modul în care Rosal îşi îndeplineşte acest serviciu, să nu mai plătim ceea ce această societate spune că a realizat. Sunt numeroase instituţii care pot verifica această situaţie şi să aplice sancţiuni şi să nu mai continuăm cu acest contract păgubos pentru Ploieşti. A încerca să arunci pe umerii Primăriei o vină pe care tu o ai nu este un lucru care poate fi tolerat. Nu este pentru prima oară când avem grevă, iar în această perioadă acest serviciu nu a fost prestat", a declarat luni primarul Dobre.

Back To Top