Categorie: Administraţie

Un necaz nu vine niciodată singur! În timp ce autorităţile caută soluţii pentru a "dezgropa" oraşul de sub gunoaie şi a nu-l lăsa şi fără iluminat public, Ploieştiul se confruntă cu o nouă criză. De câteva zile, în plin sezon de ţânţari, Primăria a rămas fără contract pentru dezinsecţie. Unul nou poate fi semnat în câteva zile, însă aici apare marea problemă: bugetul local nu mai are suficiente fonduri pentru o dezinsecţie ca la carte. Cu alte cuvinte, dacă nu apare vreun miracol, vom fi ciuruiţi de ţânţari în continuare!

 

Reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti au explicat, într-o conferinţă de presă pe tema salubrităţii organizate joi, că municipalitatea are în derulare un acord-cadru pentru dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, ceea ce înseamnă că, de la un an la altul, se semnează în cadrul său contract subsecvente. Ultimul contract a expirat zilele acestea. Unul nou ar putea să apară în câteva zile, mai spun reprezentanţii RASP, însă propunerea este ca noul contract să aibă o valabilitate doar de o lună şi o valoare extrem de mică.

Pentru că în bugetul de 3 milioane alocat în 2019 au mai rămas doar 283.000 de lei, Primăria nu mai poate să comande decât două treceri pentru combaterea insectelor, maxim trei, avertizează Regia de Servicii Publice. Asta în condiţiile în care recomandările, pentru o combaterea eficientă, sunt să se face minim cinci stropri în iulie.

RASP mai semnalează o problemă. În momentul semnării acordului-cadru, Primăria s-a angajat să dea comenzi de cel puţin 6 milioane de lei pe an, or, în 2019, bugetul alocat este la jumătate.

Back To Top