Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Casa compozitorului Paul Constantinescu, din Ploiești, ar putea intra într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Județean Prahova a depus un proiect prin care speră să atragă, pentru acest obiectiv, 10,6 milioane de lei, din  fonduri norvegiene.

 

Imobilul, aflat în centrul Ploieștiului și catalogat ca monument istoric, a trecut prin lucrări de reabilitare acum aproape 20 de ani, dar starea sa de degradare s-a tot accentuat, de-a lungul vremii, devenind evident că are nevoie  de intervenții de amploare și... costisitoare. "Consiliul Județean Prahova a depus spre finanțare proiectul de consolidare și restaurare a Casei compozitorului Paul Constantinescu, proiect a cărui valoare este de circa 10,6 milioane de lei, prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021. Am apelat la această variantă din cauza închiderii axelor de finanțare care ar fi permis intervenția asupra acestui monument istoric din Ploiești, prin Programul Operațional Regional. Nu ne-am dat bătuți, am căutat soluții pentru salvarea acestei clădiri simbolice și le-am și găsit, alături de specialiștii Consiliului Județean în accesarea fondurilor externe. Suntem la primul proiect finanțat prin fonduri norvegiene pentru refacerea patrimoniului cultural. Avem astfel oportunitatea de a consolida clădirea monument istoric, degradată în prezent, și de a continua să promovăm, într-un imobil restaurat, creația compozitorului ploieștean Paul Constantinescu, unul dintre oamenii de cultură emblematici ai municipiului și județului nostru", a explicat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Reprezentanții instituției au anunțat că valoarea proiectului se ridică la peste 10 milioane de lei. "Proiectul «Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești» este finanţat prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021. Obiectivul general al proiectului cu o valoare totală de 10.601.295,51 lei îl reprezintă restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean, precum și promovarea creației deosebite a acestuia. Aceasta inițiativă este binevenită având în vedere că în prezent imobilul se află într-un grad avansat de degradare și are nevoie urgentă de restaurare și conservare. Beneficiarii principali ai proiectului vor fi prahovenii interesați de artă, muzică și cultură, turiștii din alte zone dar și artiștii ce vor avea diverse activități în acest spațiu. Astfel, după implementarea proiectului și redarea funcționalității casei memoriale Paul Constantinescu drept nucleu cultural-artistic pentru toate genurile muzicii clasice (de la operă la lied, de la balet la simfonie), publicul larg va avea acces la manifestările și activitățile cultural-muzicale. Rolul partenerilor, respectiv «Fundația Culturală Remember Enescu» (București) și «International Voice of Justice – Europe» (Norvegia), va fi vizibil după încheierea etapelor de restaurare și consolidare ale obiectivului, când aceștia vor organiza și desfășura evenimente cultural-artistice complexe", au explicat reprezentanții Consiliului Județean Prahova, în informarea prin care anunță depunerea proiectului prin care speră să atragă finanțarea de care ar fi nevoie pentru acest obiectiv.

Back To Top