Categorie: Administraţie
palatul_administrativ_ploiestiDe săptămâna trecută, Ploieştiul are nou un City Manager în persoana lui Onorel Constantin Lovin (41 ani).
Onorel Lovin este locuitor al oraşului Sinaia. Timp de cinci ani, din 2006 până în 2011, a ocupat funcţia de şef al biroului de urbanism al Primăriei Sinaia şi a fost unul dintre oamenii de încredere ai controversatului primar liberal Vlad Oprea.

Deşi nu avea calificarea profesională necesară (era absolvent al facultăţii de metalurgie - specialitatea turnătorie - şi încă îşi completa studiile în urbanism, la o şcoală postuniversitară), Oprea l-a agreat pentru această poziţie.

În perioada amintită - în special în anii de boom imobiliar, 2006, 2007, 2008 - Lovin a semnat toate referatele de specialitate care argumentau iniţiativele urbanistice ale lui Oprea sau ale consilierilor locali din Sinaia.

Printre acestea, şi pe cele prin care, în mod ilegal, coeficienţii urbanistici ai unui teren erau modificaţi prin Planuri Urbanistice de Detaliu (în loc de Planuri Urbanistice Zonale - cum prevedea legea).

În timpul mandatului lui Lovin, au fost consemnate numeroase scandaluri care aveau ca punct de plecare afacerile imobiliare.
- retrocedări de terenuri care, prin interpuşi ori direct, ajungeau la oameni apropiaţi primarului Vlad Oprea, precum deputatul PDL Cristian Boureanu sau conslierul personal al lui Oprea, Marian Panait.

- licitaţii cu terenuri din domeniul privat al oraşului, care, după licitare, îşi schimbau destinaţia.

-  vânzarea terenurilor din patrimoniul oraşului la preţuri cu mult inferioare valorii de piaţă.

Într-un articol din presa centrală - referitor la dezastrul urbanistic al oraşului Sinaia - un arhitect îl descria pe Lovin în felul următor: „E unul dintre oamenii împinşi în faţă, asemenea siguranţelor de la un tablou electric, bun să plătească dacă se întâmplă ceva rău”.

Politica urbanistică, cu efecte distrugătoare asupra patrimoniului construit - din mandatele lui Vlad Oprea - a fost intens criticată, de-a lungul vremii, de reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România.

Potrivit declaraţiei de avere de pe saitul Primăriei Sinaia, Lovin are datorii la bancă de 50.000 de franci elveţieni, e proprietarul unei Dacii şi al unui automobil Audi şi a avut - în 2010 - venituri salariale anuale de 18.000 de lei.


Lovin practică artele marţiale - fiind unul dintre sportivii ieşiţi din pepiniera Şcolii de Karate "Vulturul" de la Comarnic.
Potrivit ph-online.ro, are un copil şi este divorţat.

 

Back To Top