Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa de joi, o perioadă de graţie de şase luni în privinţa creditului luat de municipalitate de la BCR. Decizia, care vine în continuarea unor demersuri mai ample pentru amânarea ratelor, va duce până la final la o creştere cu aproximativ 32.000 de euro a sumelor totale de returnat, dar va oferi un "balon de oxigen" pe termen scurt, au arătat susţinătorii ei, care au argumentat că Primăria are o problemă severă cu asigurarea lichidităţilor în acest moment, are deja plăţi întârziate şi a încasat de la începutul anului, din cauza pandemiei, cu vreo 20 de milioane de lei mai puţin decât se anticipase iniţial.

 

Proiectul de hotărâre dezbătut joi de forul legislativ ploieştean fusese iniţiat de primarul Dobre, care argumentase că există probleme de cash flow la nivelul instituţiei şi că - lucru recomandat şi de Curtea de Conturi - se încearcă obţinerea unor păsuiri din partea băncilor, pentru a nu se ajunge la întârzieri de plată, care la rândul lor ar ajunge să genereze penalităţi şi costuri suplimentare. Cele mai vehemente critici au venit din partea unui coleg de partid al primarului liberal, consilierul Gheorghe Sârbu, care a propus amânarea proiectului de hotărâre, pe motiv că înţelegerea pentru acordarea perioadei de graţie va duce, în final, la creşterea cu aproape 32.000 de euro a sumelor de achitat către bancă. Sârbu i-a reproşat primarului şi că ratele către EximBank nu au fost plătite în martie şi aprilie. Propunerea de prorogare a fost susţinută şi de liderului grupului de consilieri PNL, Gheorghe Popa, ceea ce a generat un moment ciudat în Consiliul Local, unde s-a ajuns ca proiectul iniţiat de primarul Dobre să fie criticat de colegii acestuia de partid şi susţinut de consilierii de la PSD sau ALDE. În cele din urmă, însă, după lungi dezbateri, propunerea de prorogare a fost retrasă, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi. "În lipsa acestei perioade de graţie, s-ar putea să rămînem fără lichidităţi. Nu ne bazăm decât pe banii care urmează să vină de la Telekom", a explicat preşedintele comisiei interne de buget din CL Ploieşti, Paul Palaş, cu referire la eşalonarea aprobată recent, după ce Serviciul Public Finanţe Locale a câştigat un litigiu vizând impozitele datorate de compania de comunicaţii.

Şeful comisiei de buget-finanţe a mai explicat că, din IVG, municipalitatea a avut, în martie, aprilie şi mai, o scădere de peste 3 milioane de lei pe lună faţă de veniturile estimate iniţial, la aprobarea bugetului local pe 2020. În completare, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat că pierderile au fost chiar mai mari, vorbind despre o sumă de 6-8 milioane de lei pe lună, în martie şi aprilie, iar asta numai din impozitul pe venit repartizat de la bugetul de stat, fără a lua în calcul şi sursele proprii din bugetul local, unde de asemenea au fost scăderi consistente. "Avem o diminuare drastică pe încasări, atât la IVG, între 6 şi 8 milioane de lei pe lună în martie şi aprilie, cât şi la sursele proprii de venituri. Din taxe şi impozite locale noi am încasat în luna ianuarie 10 milioane, în februarie aproape 15 milioane, în martie aproape 20 de milioane şi în luna aprilie am încasat 3 milioane de lei. Deci problema noastră în momentul de faţă este legată de cash flow. O să sosească şi raportul Curţii de Conturi, în care ni se atrage atenţia să plătim, astfel încât să nu creăm penalităţi suplimentare pentru neplata la termen. Trebuie să fim foarte atenţi cu aceste aspecte. Într-adevăr, pentru bănci aveam oricum trei luni de zile la final de an care nu au fost bugetate de la început, pentru că astea sunt veniturile. Nu avem cum să suplimentăm la infinit şi să umflăm un buget pe nişte date incerte, mai ales într-o perioadă ca aceasta, ar fi o inconştienţă. De aceea, orice lună câştigată prin amânarea acestor rambursări ne dă posibilitatea achitării unor restanţe pe care le avem şi care pot genera ulterior penalităţi", a transmis Adrian Dobre, în timpul şedinţei Consiliului Local Ploieşti.

Back To Top