Categorie: Administraţie

Consiliul Județean Prahova a adoptat, luni, un proiectul de hotărâre privind asocierea judeţului Prahova cu localităţi din judeţ, respectiv alocarea unor sume din bugetul judeţului Prahova pe anul 2020 în vederea realizării unor obiective de interes public.

 

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că finanțările au fost acordate din sumele economisite la bugetul județului, în special la capitolul deszăpezire.

"Pentru  99 de localități prahovene s-a alocat suma de 23 de milioane de lei, fonduri ce vor fi utilizate la modernizarea/întreținerea infrastructurii rutiere, la modernizarea/întreținerea școlilor și a grădinițelor, a căminelor culturale, la extinderea alimentării cu apă și a rețelelor de canalizare, introducerea/extinderea rețelelor de gaze naturale, construirea unor locuri de joacă și a unor baze sportive, precum și pentru funcționarea unor unități de asistență socială.Totodată, s-au alocat fonduri și pentru modernizarea sistemelor de iluminat public sau pentru instalarea de sisteme de supraveghere video", au precizat reprezentanții CJ Prahova.

"În funcție de solicitările primite de la primarii localităților prahovene, s-au alocat fonduri și pentru modernizarea sistemelor de iluminat public sau pentru instalarea de sisteme de supraveghere video, necesare pentru a crește siguranța cetățenilor. Parcurgem cu toții o perioadă dificilă. Este cu atât mai important să găsim soluții pentru comunitățile din care facem parte, pentru că doar colaborând și lăsând deoparte divergențele politice, vom reuși să dezvoltăm, cu adevărat, Prahova", a transmis și președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Lista completă a proiectelor finanțate poate fi consultată aici.

Back To Top