Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Gaură de 50 de milioane de lei descoperită în bugetul Ploieştiului! La o săptămână de la instalarea în funcţie, primarul Andrei Volosevici a anunţat că sunt probleme bugetare în ultimele luni din an, cu restanţe acumulate la serviciile publice precum transportul, iluminatul sau semaforiarea, plus datorii ale SGU, RASP şi CSM. Aproape jumătate din "gaura" de 50 de milioane e reprezentată de datoria către Veolia Energie, a mai declarat primarul, care a anunţat că în acest ultim caz va propune o eşalonare, în timp ce pentru restul sumelor s-au identificat soluţii, începând de la "perierea" unor cheltuieli şi până la un sprijin solicitat de la Consiliul Judeţean şi de la Guvern.

 

"„Avem 21,7 milioane de lei datorie la Veolia Energie, sumă exigibilă la finalul lui septembrie, 1 milion datorie la iluminat stradal, 400.000 mentenanţă neplătită la iluminat, 4 milioane buget de salubritate subfinanţat în comparaţie cu valoarea prevăzută în contractul subsecvent în vigoare, 150.000 de lei restanţe de dezinfecţie şi dezinsecţie, 1,6 milioane salarii la RASP, 1,5 milioane de plătit către SGU, la CSM datorii de 1,8 milioane la utilităţi şi 1,3 la salariile antrenorilor şi sportivilor. Am încercat o repoziţionare a sumelor în buget, am reuşit să mai «periem» vreo 6 milioane, aşteptăm 20 de milioane de la Guvern, prin rectificare, şi mai aşteptăm ceva şi de la Consiliul Judeţean. Am beneficiat de înţelegere din partea Veolia Energie, de altfel aţi văzut că nu au existat probleme în începerea furnizării agentului termic. Într-o formulă pe care nu o înţeleg, s-a făcut o reeşalonare semnată de fostul primar, fără să existe o formulă de a avea banii acolo. Această reeşalonare avea scadenţa pe 30 septembrie, suma estimată e în jur de 21,7 milioane. Vom intra în şedinţa de Consiliu Local cu o nouă reeşalonare, după care, din punct de vedere juridic corect, trebuie să semnez reeşalonarea şi, din nou corect, trebuie ca mai întâi să fie banii puşi şi abia apoi să semnăm. Sunt convins că vom găsi formula. De ce nu s-au plătit facturile la iluminatul public şi mentenanţă nu ştiu. De ce ajungem în ultimele zile să semnăm mentenanţa pe semaforizare nu ştiu. Uşor, dar sigur, le-am luat pe toate la periat şi lucrurile vor funcţiona în regulă. Datoriile se ridică undeva la 50 de milioane, dar, prin modul de lucru cu TCE-ul, probabil că vom mai scădea vreo 14. Deşi diferenţa de tarif pe tot anul este de 20 de milioane şi mai exista o diferenţă de 1,7 milioane pe subvenţia la transport, ne-am înţeles, ca să trecem anul în regulă, să plătim TCE-ului undeva la 7,7 milioane", a explicat Andrei Volosevici, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

"Bugetul anului viitor va fi pus la punct, deja dispoziţia este dată, va fi un buget mult mai atent făcut, cu mult mai mult suport din partea Consiliului Judeţean şi al Guvernului. Apropo de taxe şi impozite, nu se majorează, nici nu se pune problema în condiţiile unei pandemii şi în condiţiile situaţiei economice pe care o traversează fiecare în familie", a mai anunţat primarul, adăugând că "prioritatea zero este strângerea de fonduri pentru a încheia cu bine acest an. Culmea e că problemele noastre sunt legate de bugetarea serviciilor publice. Eu vă garantez că de anul viitor începem două mari investiţii, şi anume spitalul şi sala polivalentă, dar care sunt finanţate de CNI, acolo finanţarea Primăriei este mult mai mică. De aceea, culmea, putem să facem proiecte mari, dar noi ne gândim cum stingem lumina în Ploieşti".

Datorii la CSM

Problemele financiare de la Clubul Sportiv Municipal riscă să afecteze şi competiţiile programate în perioada următoare la Sala Sporturilor şi pe "Ilie Oană", a mai avertizat primarul, anunţând că se vor aloca fonduri pentru plata utilităţilor. Altfel, există riscul ca Electrica să taie alimentarea, fix când Ploieştiul ar trebui să găzduiască meciul echipei naţionale de fotbal a României cu Belarusul, amical, şi un meci oficial şi decisiv al selecţionatei U21, cu Danemarca.

"E un pericol foarte mare să stingem becul la Sala Sporturilor şi pe stadion, în contextul în care vom avea patru evenimente pe stadion, dintre care două de nivel naţional, în speţă joacă echipa României. Dar le rezolvăm. În momentul de faţă Primăria nu are conturile blocate".

Back To Top