Categorie: Administraţie

Administraţia ploieşteană e datoare la Registrul Auto Român. Datoria, care depăşeşte de puţin 5,5 milioane de lei, provine dintr-un litigiu pierdut, care a pornit de la încasarea unor impozite nedatorate, în urmă cu aproximativ trei ani. Ca să evite o eventuală executare silită, autorităţile propun eşalonarea datoriei, urmând ca majoritatea sumei să se achite în prima parte a lui 2021.

Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 23 decembrie a Consiliului Local Ploieşti e propus un proiect de hotărâre privind eşalonarea sumei de aproape 5.530.000 de lei. Conform protocolului propus, în acest an ar urma să se achite 100.000 de lei, iar diferenţa anul viitor, în şase tranşe lunare, de aproape 905.000 de lei fiecare.

În proiectul de hotărâre se specifică faptul că sumele respective reprezintă impozite nedatorate. Concret, potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti, RAR, care are reprezentanţa judeţeană în Parcul Industrial Ploieşti, a câştigat un litigiu, în urma căruia administraţia locală a fost obligată să returneze această sumă, încasată pentru impozit pe clădire în urma unei inspecţii fiscale din 2017. Conducerea SPFL reclamă că nu există o practică unitară în acest domeniu, arătând că în majoritatea speţelor similare a avut câştig de cauză în instanţă.

Back To Top