Categorie: Administraţie

Conducerea actuală a Consiliului Judeţean Prahova reclamă că fosta conducere a avut la dispoziţie fonduri consistente, ajungând până la aproape 12 milioane de euro, pentru consolidarea sau reabilitarea unor drumuri, dar n-a pus în practică proiectele, în unele cazuri vechi din 2014.

 

Într-un limbaj mai puţin academic, vechea conducere a CJ Prahova a stat cu fundul pe 58 de milioane de lei, bani care ar fi trebuit folosiţi pentru lucrări la drumurile judeţene. Altfel spus, instituţia a primit de-a lungul anilor fonduri de la Guvern, pentru consolidarea unor drumuri afectate de calamităţi sau pentru investiţii pe DJ-urile din Prahova, însă nu a executat lucrările, astfel că banii, veniţi cu destinaţie precisă, au rămas nefolosiţi în buget şi s-au "rostogolit" de la un an la altul. Informaţia a fost oferită astăzi de Dumitru Tudone, vicepreşedintele instituţiei, care spune că i-a întrebat pe subalterni de ce nu s-au făcut respectivele lucrări la drumuri, iar răspunsul a fost că au existat alte priorităţi. Principala problemă acum e că, după atâta vreme, mai ales dacă vorbim despre drumurile afectate de alunecări de teren, e posibil ca lucrurile să se fi stricat şi mai tare în lipsa unei intervenţii, ceea ce, foarte probabil, ar putea duce la creşterea valorii totale a lucrărilor. Cu alte cuvinte, pentru că n-au fost făcute la vremea lor, unele lucrări vor fi mai scumpe acum, ceea ce va obliga Consiliul Judeţean ca, pe lângă sumele primite din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, să vină şi cu o contribuţie din bugetul prorpiu.

"În execuţia bugetară provizorie prezentată la sfârşitul anului 2020 ni s-a adus la cunoştinţă faptul că există un excedent de aproximativ 58 de milioane de lei, sume care provin din hotărâri de Guvern cu destinaţia Fond de intervenţie, hotărâri adoptate în perioada 2014-2020. În această sumă de aproximativ 58 de milioane avem aproximativ 40,4 milioane pentru reparaţii pe drumurile judeţene în urma calamităţilor constatate la momentele respective şi o sumă de aproximativ 17,7 milioane cu destinaţie de investiţii tot în urma acestor calamităţi. Prioritatea executivului în anul 2021 este finalizarea aproape în proporţie de 100% a acestor lucrări, urmând a căuta şi soluţiona deficitul bugetar pentru a realiza lucrările", a declarat vicepreşedintele Dumitru Tudone.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a evitat să comenteze situaţia.

Back To Top