Categorie: Administraţie

Pentru aproximativ 40 de poduri situate pe drumurile judeţene din Prahova au expirat expertizele tehnice, potrivit unor informaţii transmise astăzi de conducerea Consiliului Judeţean. Asta înseamnă că nu e foarte clar cât de rezistente sunt respectivele obiective. Ce e clar este că unele dintre ele, cel puţin trei, sunt într-o stare avansată de degradare, confirmată şi la precedenta expertizare, iar lucrurile n-au avut cum să se îmbunătăţească între timp. Autorităţile recunosc că iau în calcul închiderea circulaţiei.

 

Vorbim despre poduri situate pe drumuri judeţene, ceea ce le plasează, automat, în patrimoniul Consiliului Judeţean. Pe tot teritoriul există aproximativ 80 cu lungimi ce trec de zece metri, iar la jumătate dintre ele expertizele tehnice sunt expirate, a declarat astăzi vicepreşedintele CJ Prahova, Cristian Apostol. Cele mai grave situaţii sunt la Vălenii de Munte, Malamuc şi Valea Doftanei, unde până şi expertizele vechi ridicau mari semne de întrebare cu privire la siguranţa circulaţiei.

"Avem aproximativ 40 de poduri cu o stare tehnică degradată sau foarte degradată, avem poduri cu expertiză tehnică degradată şi, de asemenea, prin expertiză avem câteva îndatoriri, în special cele de a închide circulaţia pe aceste poduri. De exemplu, este podul de la Malamuc, postul peste DJ 147, la fel podul de la Drajna şi la Vlădişor la Valea Doftanei. Prin expertiza tehnică avem anumite îndatoriri. Vom vedea starea lor şi, dacă este necesar să le închidem, le vom închide", a declarat vicepreşedintele Cristian Apostol, confirmând că, pentru a vedea starea actuală, vor fi comandate, în mod firesc, noi expertize tehnice.

(Imagine cu caracter sugestiv, Sursa foto: arhivă)

Back To Top