Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova lucrează la ultimele detalii ale bugetului pe 2021, cu estimarea că acesta ar urma să fie aprobat în perioada 20-25 aprilie. Primele informaţii făcute publice arată scăderi faţă de 2020 la mai multe capitole, inclusiv la secţiunea de dezvoltare, în condiţiile în care bugetul anului trecut a fost ajutat de un excedent de aproximativ 86 de milioane de lei.

Autorităţile estimează un buget de investiţii de puţin peste 30 de milioane de lei în 2021, cu posibilitatea unor suplimentări în a doua jumătate a anului, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone. Acesta a anunţat că o mare parte din fonduri va merge către asigurarea cofinanţărilor la proiectele europene şi cele din surse guvernamentale, o alta către studii de fezabilitate aferente un investiţii noi, iar o altă componentă importantă va viza modernizarea unor drumuri judeţene.

„Sumele pentru secţiunea de dezvoltare sunt mult mai mici decât în 2020, când am avut la dispoziţie excedentul anului anterior. Bugetul de dezvoltare va fi de puţin peste 30 de milioane de lei. O mare parte din sumele destinate dezvoltării în bugetul iniţial se vor regăsi alocate pentru realizarea studiilor de fezabilitate aferente proiectelor ce urmează a fi derulate la nivelul judeţului. Avem sume alocate şi pentru structurile subordonate, atât pentru secţiunea de funcţionare cât şi pentru dezvoltare, urmând ca după prima jumătate a anului să vedem ce economii s-au realizat şi cum am putea suplimenta bugetul de dezvoltare. Prin Legea bugetului de stat sunt aproximativ 27 de milioane de lei pentru asigurarea proiectelor de dezvoltare locală şi confinanţarea proiectelor derulate din fonduri externe nerambursabile şi fonduri naţionale. În cazul lucrărilor de investiţii aferente hotărârilor de Guvern princare ni s-au alocat aproximativ 17 milioane de lei din Fondul de Intervenţii, în urma calamităţilor, Direcţia Tehnică a făcut o nouă analiză, în urma căreia a constatat că ar mai fi nevoie de 26 de milioane de lei în plus pentru finalizare, sumă rezultată din doup motive, subevaluarea la data constatării, respectiv actualizarea valorilor ca urmare a neexecutării lucrărilor la momentul alocării sumelor. Vor mai fi sume alocate pentru reparaţii, în secţiunea de funcţionare a bugetului. Prin Legea bugetului de stat am primit aproximativ 11 milioane de lei pentru întreţinere şi reparaţii drumuri”, a afirmat, astăzi, Dumitru Tudone.

Pentru primarii care aşteptau cu mare inters bugetul judeţului, primele veşti nu sunt tocmai optimiste: „Parteneriatele cu primăriile vor fi luate în discuţie în a doua jumătate a exerciţiului bugetar, pentru a se analiza resursele existente”.

În schimb sunt veşti bune privind cheltuielile cu asistenţa socială. DGASPC consumă în continuare o parte foarte mare din bugetul judeţului Prahova, însă Guvernul şi-a asumat să contribuie cu un procent mult mai mare din cheltuielile aferente. „Raportat la bugetul total, sumele pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului reprezintă aproape 50%, situaţie similară celei de anul trecut. Sumele alocate de la bugetul de stat acoperă necesarul, din estimarea noastră, doar pentru primele şapte luni ale anului. Începând din acest an, bugetul de stat va asigura 90% din finanţarea sistemului de asistenţă socială. Cea mai importantă măsură a fost schimbarea acestui mecanism de calcul, de la 60-40 anul trecut la 90-10 acum”, a mai explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

 

Back To Top