Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Sindicatul Poliției Locale “Mihai Viteazul” Ploiești a răspuns, printr-un amplu punct de vedere, acuzațiilor lansate zilele trecute, de primarul municipiului Ploieștiu, Andrei Volosevici. Edilul a anunțat că a cerut note explicative din partea conducerii Poliției Locale și verificări în Comisia de Disciplină, reclamând că aproximativ 10% dintre cei care ar trebui să patruleze pe străzile municipiului au adus documente medicale prin care, practic, sunt scutiţi de la anumite activităţi (VEZI DETALII). În replică, sindicaliștii prezintă public un calcul privind efectivele de care dispune Poliția Locală Ploiești și modul în care acestea sunt distribuite, arătând că, în prezent, în fiecare tură, ordinea publică este asigurată de numai 15 polițiști locali. Punctul de vedere transmis detaliază și situația scutirilor medicale, dar totodată include o solicitare pentru implementarea unui sistem de supraveghere video.

Potrivit cifrelor făcute publice de SPL “Mihai Viteazul”, “din efectivul de 240 de posturi prevăzute în organigramă sunt efectiv ocupate circa 220 de posturi (polițiști locali circa 162, restul  fiind funcționari publici sau personal contractual). Din cei 162 de polițiști locali un număr de 102 sunt în cadrul Serviciului Ordine Publică, 20 în cadrul Serviciului Circulație, 16 în cadrul Serviciilor de Intervenție Rapidă și 24 în cadrul Serviciilor de Control Construcții, Comercial, Mediu și Evidența Persoanelor. În cadrul Serviciului Ordine Publică se lucrează la ture de 8 ore, în fiecare tură lucrând în medie,  un număr de circa 25 de polițiști locali. Deci, practic zilnic în 3 ture lucrează 75 de polițiști locali iar 25 se află în tura liberă. La acest program aceștia beneficiază de un weekend liber la 6 săptămâni. Suntem singura structură de ordine publică ce nu beneficiază de alte sporuri, nici de munca prestată în weekend, sărbători legale sau de condiții de muncă. Nu putem spune că nivelul de salarizare nu este satisfăcător, dar un  polițist local are același salariu cu orice alt funcționar din Primărie sau din subordinea Primăriei. Singura diferență o reprezintă norma de hrană, care se acordă lunar în cuantum de circa 1000 lei neimpozabil, conform actelor normative de acest drept beneficiază orice angajat din sistemul național de ordine și liniște publică, polițiștii locali fiind forță complementară în cadrul acestui sistem, iar in Primărie se acordă lunar 330 lei indemnizație de hrană netă. (…) Considerăm că trebuie prezentat și  faptul că 10 polițiști locali sunt zilnic arondați pentru a asigura paza centrelor de vaccinare și spitalelor municipale, deci rămân circa 15 pentru asigurarea în tot orașul a măsurilor de ordine și siguranță publică. Nu în ultimul rând în ultimul an, polițiștii locali au fost în subordinea Poliției Naționale, desfășurând activități și în dispozitive comune, patrulări, filtre, intervenții, rezolvarea reclamațiilor telefonice de la 112, verificarea persoanelor carantinate sau izolate, iar conducerea Poliției Ploiești și a secțiilor de poliție fiind foarte mulțumită de activitatea noastră”.

Replica sindicaliștilor se referă și la condițiile de muncă. “Legat de condițiile de muncă, acestea sunt clasificate la nivelul instituției cu un grad ridicat de risc (conform fișelor de evaluare a riscurilor), și din cauza pandemiei de COVID – 19. În acest sens, circa 40 dintre toți polițiștii locali, de la Ordine Publica fiind  22 în total, iar din aceștia 11 au restricționată munca de noapte, au primit de la medicul de medicina muncii, calificativul apt condiționat, datorită nivelului ridicat de risc și problemelor de sănătate (la marea majoritate dobândite în timpul desfășurării serviciului), dar la nivelul instituției nu există posibilitatea să fie mutați în alte locuri de muncă. În urma controlului medical anual obligatoriu, medicul de medicina muncii le-a cerut celor care au primit apt condiționat să meargă la control la medici specialiști pentru a le stabili diagnosticul și tratamentul necesar, precum și recomandări privind posibilitatea de a muncii în ture, ore de noapte,  de a conduce autovehicule, etc. Unii dintre aceștia cu diabet sau alte probleme de sănătate au dorit să lucreze în ture sau de noapte, dar medicii le-au interzis acest lucru sau care chiar dacă medicul specialist nu le-a interzis munca în ture sau de noapte, medicina muncii tot le interzice. Vârsta medie a polițiștilor locali din Serviciul Ordine Publică este de 55 de ani, marea majoritate lucrând  de la data înființări Corpului Gardienilor Publici sau Poliției Comunitare, structuri premergătoare înființării Poliției Locale. După o vechime în instituție de peste 20 de ani, și total în muncă de peste 30 de ani, suntem singura categorie profesională care nu are recunoscute boli profesionale. Pensionarea polițiștilor locali se face la vârsta standard de pensionare 65 de ani. Nu considerăm că e moral ca în Poliție și Jandarmerie, să se iasă la pensie la 50 de ani datorită încadrării în condiții de muncă speciale, cu tot respectul pentru colegii noștrii, iar în cazul nostru fiind vorba în cadrul ordinii publice de aceleași atribuții și riscuri, nu înțelegem de ce legiuitorii nu vor să aprobe Statutul Polițistului Local sau a  unei H.G. privind încadrarea în condiții deosebite de muncă sau speciale ale polițiștilor locali, pentru a fi redusă și vârsta de pensionare a acestora. Un alt aspect este că din cele circa 20 de posturi neocupate majoritatea sunt la Ordine Publică, dar sunt la nivel de consilier superior sau agent superior, care necesită minim 7 ani vechime, dar dacă ar fi transformate și s-ar permite angajări (în ultimii 2 ani au fost interzise de legislație) să fie aduse la nivel de debutant ca să vină oameni tineri în jurul vârstei de 20-22 de ani”, au mai spus reprezentanții Poliției Locale Ploiești.

Polițiștii locali susțin că problemele ar putea fi diminuate dacă la nivelul municipiului ar funcționa un sistem de supraveghere video, “prin care patrulele să fie alertate în baza imaginilor, de Dispecerat, în zona parcurilor, locurilor de joacă, pasaje pietonale sau auto, școli, spitale, locuri cunoscute la gropi ilegale de depozitare a deșeurilor, etc. În acest fel s-ar ușura și s-ar focusa activitatea Poliției Locale Ploiești, iar numărul de patrule ar putea să asigure operativ și alte intervenții (reclamații telefonice, însoțiri ale personalului din Primărie la diverse acțiuni, etc)”.

“Ne arătăm deschiși și susținem orice inițiativă de a schimba în bine activitatea Poliției Locale în general, și credem că nu suntem singura poliție locală sau singura instituție care se confruntă cu aceasta situație, sperăm ca și Guvernul și Parlamentul să ia act de această problemă și să asculte liderii sindicatelor din poliția locală pentru întinerirea și profesionalizarea acestei instituții”, se încheie mesajul transmis de sindicatul reprezentativ la nivelul Poliției Locale Ploiești.

Back To Top