Categorie: Administraţie

După recenta actualizare a strategiei de termoficare din Ploieşti, în care scenariul recomandat este cel al unei noi delegări a sistemului către un operator privat, autorităţile anunţă că încep demersurile pentru constituirea unei noi asociaţii de dezvoltare intercomunitară, care va fi compusă din Consiliul Judeţean şi Primărie. Practic, după mult mai celebrele ADI-uri create pentru gestionarea deşeurilor sau a proiectelor de apă, vom avea în curând şi un ADI pentru termie.

Noua asociaţie se va ocupa atât de pregătirea documentaţiei şi organizarea licitaţiei pentru desemnarea viitorului operator, în contextul în care prelungirea de contract cu Veolia Energie e valabilă până în mai 2022, cât şi de derularea viitoarelor proiecte de modernizare a reţelei, a anunţat astăzi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone.

"În următoarea şedinţă intenţionăm să demarăm procedura de înfiinţare a asociaţiei de dezvoltare intercomunitară, în vederea începerii procedurilor de implementare a proiectului pe termie. ADI se va ocupa şi de proiectul european. Această asociaţie va fi compusă din Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti", a afirmat Dumitru Tudone.

Măsura vine după ce în Consiliul Judeţean Prahova a fost aprobată recent o actualizare a studiului în domeniul termoficării, care propune şi analizează patru posibile scenarii de continuare a serviciului public, dintre care cel de delegare a obţinut cel mai mare punctaj. Asocierea se va face în contextul în care Consiliul Judeţean deţine CET Brazi şi reţeaua primară, iar Primăria Ploieşti deţine reţeaua secundară.

Back To Top