Categorie: Administraţie

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anticipează că programul pentru construirea de creșe va fiind succes. Acesta a anunțat că la Minister au ajuns, deja, 84 de cereri, de la 84 de administrații locale.

”Numărul mare de cereri înregistrate într-un timp scurt arată că este o mare lipsă de locuri în creșe la nivel național și este nevoie de programul național de construire de creșe, măsură care este prezentă și în Programul de Guvernare”, a declarat ministrul.

Attila susține dezvoltarea rețelei naționale de creșe, în vederea încurajării creșterii natalității și pentru a veni în ajutorul tinerelor mame când se întorc pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului. Ministerul de resort a prezentat și planurile celor trei tipuri de creșe, pentru cel mult 50, 70 și 110 copii.

Proiecțiile pot fi văzute aici.

Ministrul a încurajat toate autoritățile publice locale să cerceteze nevoia construirii unor noi creșe, bazate pe rata de natalitate, și să înainteze cereri în acest sens către Compania Națională de Investiții, unitate aflată sub autoritatea și finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Guvernul a alocat 370 de milioane de euro, din fondul pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția creșelor prin programul Ministerului Dezvoltării.

Back To Top