Categorie: Administraţie

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi, reprezentanţii PSD Ploieşti au reclamat că administraţia locală a pierdut finanţarea de la Banca Mondială pentru ceea ce ar fi urmat să fie viitorul centru de radioterapie oncologică.

Preşedintele PSD Ploieşti, senatorul Radu Oprea, a acuzat probleme de management la nivelul administraţiei locale, iar consilierul George Botez a invocat un răspuns oficial primit din partea Primăriei prin care s-ar fi confirmat pierderea finanţării, după ce termenul de 31 martie 2021 a fost depăşit. Conform înţelegerii, municipalitatea trebuia să construiască o clădire care să adăpostească viitorul laborator, în curtea Spitalului Municipal, iar aparatura ar fi urmat să fie oferită de Ministerul Sănătăţii, din fonduri de la Banca Mondială, fără să presupună vreo cofinanţare din partea administraţiei locale. Lucrările la aşa-zisul buncăr nu au respectat, însă, termenul, în contextul în care acesta a fost amânat cel puţin o dată.

Medicul Marius Dinu, consilier local până în 2020, a precizat că acest centru ar fi fost necesar pentru aproximativ 80% din pacienţii cu afecţiuni oncologice, amintind că, în prezent, pacienţii din Ploieşti sunt nevoiţi să meargă la centre din Bucureşti sau Braşov, unde sunt cozi uriaşe.

"Ploieştiul, din păcate, a pierdut finanţarea de la Banca Mondială pentru acceleratorul de particule şi aparatura necesară în cadrul laboratorului de radioterapie. Acest proiect a fost lansat în 2018. Atunci au demarat procedurile pentru construirea buncărului, acesta este singurul lucru pe care trebuia să-l facă Primăria. În urma finalizării, dotările medicale ar fi fost oferite de Ministerul Sănătăţii. Atenţie, dotările sunt în jur de 2,5 milioane de euro. Din păcate, lucrurile au fost întârziate din motive administrative. Cert este că la finalul mandatului nostru acest proiect avea alocate sumele respective - tocmai din acest motiv au fost începute achiziţia şi lucrările - erau fondurile necesare, erau făcute toate demersurile şi trebuia să fie finalizat până la data de 31 decembrie 2020. După finalizare se puteau accesa fondurile de la Banca Mondială şi obţine aparatura respectivă. S-a obţinut o amânare, ca urmare a pandemiei, până la 31 martie 2021, dar, din păcate, proiectul nu a fost finalizat nici atunci", a declarat medicul Marius Dinu.

Back To Top