Categorie: Administraţie

În speranţa eliberării locurilor de parcare ocupate de dube sau remorci, autorităţile ploieştene au iniţiat un proiect, aflat momentan în dezbatere, prin care propun interzicerea parcării autoutilitarelor, remorcilor şi semiremorcilor în parcările rezidenţiale. Vor fi amenajate spaţii speciale, în cinci zone ale municipiului, iar cei care nu le respectă riscă amenzi contravenţionale.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Andrei Volosevici, a fost publicat recent pe site-ul Primăriei, la secţiunea "Transparenţă Decizională". Conform documentului, sunt vizate autoutilitarele de marfă încadrate, conform legislaţiei de profil, în categoriile N1, N2, N3, plus remorcile şi semiremorcile. Propunerea vine în contextul unui număr tot mai mare de reclamaţii din partea cetăţenilor cu privire la locurile ocupate de vehicule mari, care de multe ori îngreunează şi circulaţia sau limitează vizibilitatea.

Proiectul de hotărâre prevede cinci zone în care aceste vehicule ar putea fi lăsate:
1. Bulevardul Petrolului, pe tronsonul de la Liceul de Chimie până la Rafinăria Astra, paralel cu trotuarul;
2. Parcarea cu dele de lângă conducta de termoficare din cartierul Vest;
3. În spatele depoului de troleibuze situat pe Gheorghe Grigore Cantacuzino, cu drum de acces între Coca-Cola şi depou;
4. Strada Mihai Bravu - zona industrială UZTEL, pe prima bandă de circulaţie;
5. Strada Stindardului, inclusiv parcarea pentru microbuze şi autobuze.

Dacă proiectul de hotărâre pus în dezbatere va fi aprobat, aducerea acestor vehicule în parcările din zonele de blocuri sau case va putea fi sancţionată contravenţional cu amenzi între 1.500 şi 2.500 de lei.

Back To Top