curatenie deszapezire ploiesti negociere directă
Categorie: Administraţie

Autorităţile din Ploieşti pregătesc o nouă procedură de încredinţare prin negociere directă a contractului pentru curăţenie şi deszăpezire, în condiţiile în care actuala înţelegere cu Blue Planet expiră în câteva zile, iar licitaţia pentru selectarea unui nou operator nu este nici acum gata.

Decizia de reziliere a vechiului contract dintre Primăria Ploieşti şi Rosal, pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire, a fost luată pe finalul lunii mai de Consiliul Local. În iunie, municipalitatea a transmis notificarea de reziliere, după care a mai curs un termen de 90 de zile, conform legislaţiei din domeniul serviciile de utilitate publică, perioadă în care Rosal a continuat să activeze. În acest interval a fost lansată o licitaţie pentru desemnarea unui nou operator.

Însă, cum procedura nu s-a finalizat la timp, a fost nevoie de urgenţă de o negociere directă, în urma căreia firma Blue Planet Services a fost adusă să lucreze în municipiu. Era de aşteptat ca undeva prin toamnă să se încheie licitaţia, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici acum. Aşa că autorităţile sunt din nou în situaţia în care riscă să rămână fără operator, fix într-un moment în care, pe lângă curăţenia căilor publice, sunt mari şanse să fie nevoie şi de intervenţii pentru deszăpezire şi combaterea poleiului, prinse în acelaşi contract.

Licitaţia nu e gata nici acum, aşa că va fi nevoie de o nouă negociere directă

Consiliul Local Ploieşti urmează să se întrunească luni, într-o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi şi un proiect privind asigurarea continuităţii în acest domeniu. Conform documentaţiei, administraţia locală ar urma să lanseze o negociere fără publicarea unui anunţ în SEAP, în vederea găsirii unui operator care să asigure în continuare aceste servicii. Termenul limită propus este pe 30 aprilie 2022, iar suma maximă alocată e de aproape 8 milioane de lei cu tot cu TVA.

Ca să nu existe confuzii, vorbim despre contractul de curăţenie a străzilor şi deszăpezire, nu despre cel de ridicare a gunoaielor, unde activitatea este gestionată de ADI Deşeuri.

Citiţi şi: Curăţenie Ploieşti - Primăria anunţă un parteneriat cu Garda de Mediu pentru sancţionarea celor care aruncă gunoaie ilegal

Back To Top