proiect debirocratizare cj prahova
Categorie: Administraţie

Un proiect în valoare de peste 2,7 milioane de lei, finanțate în mare parte din fonduri europene, este implementat de CJ Prahova, principalul obiectiv fiind debirocratizarea instituției și facilitarea accesului on-line al cetățenilor la o serie de informații.

Consiliul Judeţean Prahova a găzduit, luni, Conferinţa de diseminare a rezultatelor proiectului „Simplificare administrativă şi optimizarea serviciilor pentru cetăţeni în judeţul Prahova“. Acesta este  finanţat din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.

Proiectul urmărește eficientizarea proceselor orietate către cetăţeni şi entităţi juridice, prin implementarea unui set de servicii online (furnizate exclusiv beneficiarului). Concet, este vorba despre realizarea unei platforme de gestionare a proceselor de administrare, furnizarea online a serviciilor gestionate exclusiv de CJ Prahova, digitalizarea şi retro-digitalizarea documentelor din arhivă, de interes pentru cetăţeni sau persoane juridice din cadrul oraşelor şi comunelor.

VEZI ȘI: Consiliul Județean Prahova a aprobat bugetul județului. Lista investițiilor din 2022

„Cei interesaţi vor avea acces, în baza unui cont pe care şi-l vor putea crea pe platforma digital.cjph.ro (care urmează să fie operaţionalizată) la:

- documentele digitalizate aferente legii 112/1995, decretele de expropriere, statele de plată, hotărâri ale CJ Prahova, decizii ale fostului Consiliu popular al judeţului Prahova si ale Consiliului Județean Prahova

- informări privind stadiul lucrărilor realizate pe domeniul judeţului Prahova

- gestionarea finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non profit de interes general conform legii 350/2005

- organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a deșeurilor de origine animală conform OG 24/2016”, au informat reprezentanții CJ Prahova.

30 de persoane din structura de conducere și cea de execuție au fost pregătite, la nivelul instituției, pentru utilizarea optimă a platformei. 

Potrivit reprezentanților CJ Prahova, valoarea totală a proiectului se ridică la 2.711.077,45 de lei, dintre care cea eligibilă nerambursabilă este de 2.656.855,90 de lei. Diferența este acoperită din bugetul național și cel al județului.

Durata de implementare a proiectului a fost de 30 de luni.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top