Categorie: Administraţie

earth-hourPrimăria municipiului Ploieşti susţine Ora Pământului 2012 printr-un eveniment ce se va derula în data de 31 martie 2012  în parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF).

WWF este organizaţia care a iniţiat conceptul Ora Pământului (Earth Hour) ce s-a implementat în peste 135 de ţări. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Municipalitatea ploieşteană a decis astfel ca sâmbătă, 31 martie 2012, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public să fie oprit pentru a se atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.


De asemenea, în zona pietonală din faţa Palatului Administrativ se va desfăşura începând cu ora 20.30 o acţiune în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova la care vor participa aproximativ 500 de tineri (reprezentanţi ai Consiliului Local al Tinerilor, elevi, studenţi). Aceştia vor crea din lumânări sigla Earth Hour şi cuvântul Ploieşti, din dorinţa de a releva acest eveniment şi de a lua o poziţie faţă de impactul pozitiv pe care l-ar avea asupra mediului reducerea consumului de energie.


Simultan cu acest proiect, Primăria Municipiului Ploieşti va marca în perioada 31 martie – 02 aprilie 2012 şi Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului prin iluminarea zonei pietonale din faţa Palatului Administrativ în culoarea albastră, simbol al autismului.


Autismul se caracterizează printr-o extremă dificultate de a răspunde la contactele sociale şi de a comunica. Specialiştii consideră însă că, printr-o educaţie specială şi sprijinul semenilor, copiii cu autism pot învăţa să comunice şi să relaţioneze cu ceilalţi, iar în final pot ajunge să aibă o viaţă normală. De aceea este important să conştientizăm nevoile sociale ale persoanelor cu aceste probleme şi astfel să ne alăturăm luptei împotriva autismului.

Back To Top