Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

DGASPC Prahova Înființarea Centrului de Zi Echinox Ploiești pentru persoane adulte cu dizabilități
Categorie: Administraţie

 

• Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a lansat proiectul „Înființarea Centrului de Zi Echinox Ploiești pentru persoane adulte cu dizabilități”.
• Cel puțin 90 de persoane adulte cu dizabilități vor beneficia de ajutor pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate în primul an de funcționare a centrului.

Prin proiectul „Înființarea Centrului de Zi Echinox Ploiești pentru persoane adulte cu dizabilități”, va fi ridicată o clădire în care beneficiarii persoane adulte cu dizabilități vor beneficia de servicii de terapie complexe prin care se urmărește prevenirea (re)instituționalizării lor, sprijin pentru viață independentă și reintegrarea în comunitate.

„Este un proiect pe care DGASPC Prahova își dorește demult să îl implementeze, în sensul de a dezvolta și la nivelul județului Prahova de rețele de centre de zi pentru persoane adulte cu dizabilități. Având în vedere și cadrul general legislativ existent în momentul de față în România, în care un accent important se pune pe dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități și pe prevenirea instituționalizării acesora, ne-am gândit să facem și noi un prim pas la nivelul județului, prin înființarea unui astfel de centru de zi care să susțină ambele direcții de acțiune, atât prevenirea instituționalizării, cât și reintegrarea acestora în comunitate”, a explicat Alexandru Bocioacă, directorul DGASPC Prahova, în cadrul conferinței de presă de la lansarea proiectului.

Construcția va avea suprafața de 346 mp și va fi amplasată pe terenul cu o suprafață de 1300 mp, situat în municipiul Ploiești, str. Rapsodiei nr. 2 bis, proprietate a Județului Prahova – domeniu public, aflat în administrarea D.G.A.S.P.C. Prahova. „Clădirea va fi construită cu respectarea normelor NZEB+ (Nearly Zero Energy Buildings - clădire cu consum de energie aproape egal cu zero), dar va fi racordată și la rețelele edilitare existente în zonă”, a menționat Ariana Berceanu, directorul economic al DGASPC Prahova, manager de proiect.

VEZI AICI CONFERINȚA DE PRESĂ DE LA LANSAREA PROIECTULUI

În acest centru vor beneficia de activități specifice tip minim de 90 persoane, în perioada de implementare a proiectului, respectiv primul an de funcționare. De asemenea, în proiect este prevăzută formarea a nouă persoane pentru deservirea serviciului social nou înființat: un șef centru, un psiholog, un asistent social, un infirmier, trei instructori, ergoterapie-desen/pictură, olărit, tricotaj/croșetaj/confecționare obiecte handmade, un asistent medical și un kinetoterapeut.

CITEȘTE ȘI: DGASPC PRAHOVA: ACTIVITĂȚI ANTRENANTE PENTRU COPIII INSTITUȚIONALIZAȚI

Centrul va oferi activități de informare și consiliere, dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare socială, pregătire pentru muncă, terapie ocupațională, terapii de recuperare, sprijin pentru integrarea în muncă, alte servicii specializate în funcție nevoile specifice ale beneficiarilor, activități culturale și sportive.

Seviciile oferite sunt:
- atelier tricotaj/croșetaj/confecționare obiecte hand-made;
- atelier desen/pictură;
- atelier olărit;
- spațiu pentru kinetoterapie și masaj;
- cabinet psihoterapie;
- spații comune destinate beneficiarilor, spațiu pentru servirea mesei, spații pentru personal, grupuri sanitare, spațiu tehnic;
- spațiu exterior destinat activităților de petrecere a timpului liber / recreere.

Vor beneficia de aceste activități persoane adulte cu dizabilități cu domiciliul în Municipiul Ploiești sau unităţi administrativ-teritoriale învecinate sau apropiate (Bucov, Blejoi, Berceni, Bărcănești, Brazi, Boldești-Scăeni, Puchenii Mari, Păulești, Lipănești, Filipești de Târg, Valea Călugărească, Albești-Paleologu etc.).

Data finalizării proiectului este 31 decembrie 2025, care include o durată de un an pentru funcționarea serviciilor.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 – Reforme sociale.
Linia de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta 13 – Reforme sociale, Investiția 2. Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, ținta 396 - Noi servicii comunitare pentru persoanele cu dizabilități, Apel competititv ”Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, runda 1.

Valoarea totală a finanțării este de 5.228.557,30 de lei, din care cheltuieli eligibile 4.775.559,30 de lei. Suma solicitată de la Autoritatea finanțatoare (Ministerul Muncii) este de 4.108.724,75 de lei, suma solicitată de la bugetul de stat (TVA): 666.834,55 de lei, iar contribuția Consiliului Județean Prahova este de 452.998 de lei.

CITEȘTE ȘI: DGASPC PRAHOVA ANGAJEAZĂ ASISTENȚI PERSONALI PROFESIONIȘTI

 

Back To Top