Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

transport elevi navetiști
Categorie: Administraţie
  • De la 1 februarie, elevii din județele în care nu sunt definitivate licitațiile pentru atribuirea serviciilor de transport persoane trebuie să primească sume forfetare din care să acopere, prin plată directă către operatori, cheltuielile cu naveta.
  • În Prahova, aleșii au aprobat o hotărâre care prevede plata a 0,26 lei/km.

 14 județe din țară sunt în situația de plăti sume forfetare, pentru transport, elevilor care fac naveta pe rute pe care nu au fost desemnați operatori prin licitație. Soluția a fost stabilită la finalul anului trecut, de Guvern, existând mai multe cazuri în care Ministerul Educației nu putea deconta cheltuielile, în lipsa finalizării procedurilor de achiziție.

Citiți și: TRANSPORT GRATUIT PENTRU ELEVII NAVETIȘTI ÎN PRAHOVA. UNII VOR PRIMI SUME FORFETARE ÎN LOC DE ABONAMENTE

„Avem două modalități pentru decontul transportului conform prevederilor legale: acolo unde există serviciu public de transport, adică acolo unde consiliile județene au încheiate contracte de transport cu transportatorii, practic operatorii eliberează abonamente gratuite elevilor și solicită ulterior decontul acestora inspectoratelor școlare. Pentru toate aceste cazuri noi am făcut alocările de fonduri și s-au plătit toate aceste abonamente. 

Acolo unde nu există transport public, adică acolo unde nu s-au încheiat încă contracte de transport între consiliile județene și transportatori, se merge pe formulă care a funcționat și în anii trecuți, pe o sumă forfetară pe care o primesc direct elevii în așa fel încât să poată plăti direct costurile de transport în diferite forme. 

Hotărârea de Guvern adoptată pe 29 decembrie vine și stabilește formula de calcul pentru această sumă forfetară, formulă solicitată de cei de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice pentru a se putea urma tot procesul legislativ adică emiterea unei Hotărâri de Consiliu Județean și apoi avizul ANRSC pentru acest cuantum de sumă forfetară. Toți elevii vor primi fie abonament gratuit fie sume forfetare inclusiv retroactiv dacă nu le-au primit până acum. 

Toți cei care plătesc abonamente le vor avea, potrivit hotărârii de Guvern adoptate în 29 decembrie, decontate în luna februarie pentru că există un termen legal, luna februarie până la care consiliile județene trebuie să avizeze la ANRSC acest cuantum al sumei forfetare. 

Noi, în momentul în care avem undă verde, adică faptul că este legal să plătim fie abonamentul pe decont al transportator direct fie suma forfetară, noi alocăm banii imediat așa cum am făcut-o deja în toate județele unde acest lucru a fost posibil legal”, a explicat, în legătură cu acest subiect, ministrul Ediucației, Ligia Deca.

tabel suma forfetara navetistiPrahova se numără printre județele în care unii dintre elevii care fac naveta nu beneficiază de transport gratuit, deoarece contractele pe loturile respective nu au fost încheiate. Aici a fost aprobat un tarif de 0,26 lei/km. „Se stabilește valoarea unitară de 0,26 lei/kilometru, inclusiv TVA, aferentă sumei forfetare lunare stabilită pe baza tarifelor medii lei/km/loc, aferente tuturor traseelor/grupelor de trasee care fac obiectul contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport rutier județean de persoane, atribuite potrivit Legii nr. 99/2016. Art.2. Se stabilește suma forfetară pe zi de care beneficiază, în anul școlar 2023-2024, fiecare elev din județul Prahova care este școlarizat în altă localitate decât cea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public, corespunzătoare fiecărei tranșe de 1 kilometru pe distanța de la 1 la 50 de kilometri dintre domiciliul/reședința elevului și unitatea de învățământ, conform Anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în documentul adoptat de CJ pe 17 ianuarie. 

Conform reglementărilor în vigoare, „valoarea unitară lei/km aferentă sumei forfetare se stabilește anual de către consiliul județean ca medie a tarifelor medii lei/km/loc, inclusiv TVA, prevăzute în fișele de fundamentare ale tarifelor în vigoare, aferente tuturor traseelor și/sau grupelor de trasee din toate contractele de servicii publice de transport rutier județean de persoane atribuite de către consiliul județean.

(5^2) Concomitent cu stabilirea valorii unitare lei/km, consiliile județene stabilesc și suma forfetară pe zi aferentă fiecărei tranșe de 1 kilometru pe o distanță de la 1 la 50 de kilometri, prin înmulțirea valorii unitare lei/km cu distanța dus-întors dintre domiciliul/reședința elevului și unitatea de învățământ”.

Foto ilustrație

Back To Top