Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

mihai polițeanu răspuns termoficare volosevici
Categorie: Administraţie
  • Primarul ales al Ploieștiului, Mihai Polițeanu, i-a răspuns primarului în funcție, Andrei Volosevici, după ce acesta i-a solicitat public, ieri, să prezinte strategia pentru termoficare.
  • „Să-și facă datoria responsabil, fiecare din funcția în care se află și pentru care e plătit. Sau să-și dea demisia”, a spus Polițeanu în mesajul transmis în urmă cu puțin timp.
  • Volosevici a spus că așteaptă, de la viitorul primar al municipiului, soluții pentru plata gazelor necesare la iarnă.

Mihai Polițeanu a avut un mesaj tranșant pentru conducerea administrației locale și, la rândul spu, cere responsabilitate și soluții, „nu lamentări și scuze”:

„𝗜̂𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗿𝗮̂𝗻𝗱: le cer reprezentanților actualei administrații să nu se mai lamenteze și să nu mai submineze credibilitatea primăriei, care e și așa sub nivelul mării, cu declarații lipsite de responsabilitate. Atât creditorii, cât și ploieștenii, așteaptă soluții, nu lamentări și scuze.

𝗜̂𝗻 𝗮𝗹 𝗱𝗼𝗶𝗹𝗲𝗮 𝗿𝗮̂𝗻𝗱: le cer să-și facă datoria responsabil, fiecare din funcția în care se află și pentru care e plătit. Sau să-și dea demisia.
𝗜̂𝗻 𝗮𝗹 𝘁𝗿𝗲𝗶𝗹𝗲𝗮 𝗿𝗮̂𝗻𝗱: să prezentăm situația financiară reală și dificilă în care a fost adusă primăria pe zona de termoficare. Astfel:
▪️ Primăria Ploiești are o datorie de 84 de milioane de lei către Termo Ploiești;
▪️ Termo Ploiești are o datorie de 24 de milioane de lei către primărie;
▪️ Primăria Ploiești mai are o datorie istorică către Veolia, din care mai avem de plătit 56 de milioane de lei, care se restituie prin plăți lunare de 3,3 milioane de lei;
▪️ Termo Ploiești mai are de plătit 14 milioane de lei către EximBank, reprezentând ultima rată la un credit de 80 de milioane de lei, garantat de Primărie, pentru plata gazelor în sezonul rece 2023-2024;
▪️ Plata acestei ultime tranșe a fost ratată, termenul limită fiind 30 mai 2023.

𝗜̂𝗻 𝗮𝗹 𝗽𝗮𝘁𝗿𝘂𝗹𝗲𝗮 𝗿𝗮̂𝗻𝗱: să fim informați cu toții cu privire la consecințele grave ale întârzierii achitării ratelor către de băncile creditoare. Astfel:
▪️ Neplata la termen a celor 14 milioane de lei, datorie către Eximbank, duce în termen de 90 de zile (adică pe 26 iulie 2024) la unul dintre aceste două rezultate:

𝗮) începerea demersurilor pentru recuperarea creanței, adică poprire pe conturile Termo și, apoi, ale primăriei,
𝗯) restructurarea creditului pe termen de câteva luni;

▪️ 𝗢𝗿𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝗼𝗽𝘁̗𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗲𝘁𝗮𝗹𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆𝗹𝘇𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝘁̗𝗶𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝘂𝗹 𝗿𝗲𝗰𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰-𝟮𝟬𝟮𝟱, pentru că nu vom mai putea face un nou credit pentru plata gazelor. Asta va însemna colapsul sistemului de termoficare în Ploiești;

Cu alte cuvinte, 𝗻𝗲𝗽𝗹𝗮𝘁𝗮 𝘀̗𝗶 𝗿𝗼𝘀𝘁𝗼𝗴𝗼𝗹𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗲𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀̗𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗼𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗘𝘅𝗶𝗺𝗕𝗮𝗻𝗸 𝗡𝗨 𝗘𝗦𝗧𝗘 𝗢 𝗢𝗣𝗧̗𝗜𝗨𝗡𝗘. 𝗧𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮̆: 𝟮𝟲 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰.

𝗜̂𝗻 𝗮𝗹 𝗰𝗶𝗻𝗰𝗶𝗹𝗲𝗮 𝗿𝗮̂𝗻𝗱: să afle ploieștenii contextul sistemic și implicațiile grave pe care le are rostogolirea perpetuă a datoriilor din motive populiste iresponsabile. Astfel:
▪️ Veolia a plecat din Ploiești pentru că Primăria a fost un prost plătitor;
▪️ Suveica rostogolirii datoriilor a continuat și odată cu înființarea Termo Ploiești, care are de primit în doar 1,5 ani de existență 17 milioane de euro de la primărie;
▪️ Datoriile neplătite au dus la situația în care pentru încălzirea populației depindem de credite la bancă făcute de Termo Ploiești;
▪️ Pentru a primi credite cu garantarea acestora de către Primărie este necesară derogarea de la lege, care se face prin ordonanță de Guvern;
▪️ Pentru a putea lua credit și pentru sezonul rece 2024-2025, Guvernul trebuie să adopte această ordonanță.”

În ceea ce privește soluțiile, Mihai Polițeanu punctează pașii care consideră că trebuie urmați, pentru ca Ploieștiul să nu se confrunte cu o nouă criză a termoficării:

„1. Să plătim cele 6 milioane venite din IVG către Termo, care să le dea băncii. Sunt conștient că aici intră și banii de funcționare ai Termo (vom rezolva și asta), dar este prima măsură care trebuie luată rapid;

2. Să renunțăm la poezia că nu avem prevedere bugetară și să convocăm o ședință de Consiliu local pentru rectificarea bugetului pentru că este trecut de 2 iulie;

3. Să identificăm plăți care pot fi amânate o scurtă perioadă și să le alocăm către plata datoriei (de ex: investiții care au fost amânate deja, să negociem cu Veolia pentru o păsuire de o lună a ratei lunare de 3,3 milioane de lei, amânarea unor plăți către unii furnizori). Poate nu sunt cele mai bune exemple, pot fi și alte soluții, Primăria să-și pună capul la contribuție;

4. Un credit mai mic de 8 milioane (și rapid) de la o altă bancă;

5. Eu voi contacta zilele acestea parlamentarii prahoveni, indiferent de culoarea politică, pentru a trimite împreună la Guvern o cerere de derogare de la lege pentru a putea face un nou credit pentru plata gazelor pentru sezonul rece 2024-2025”.

Citiți și: ANDREI VOLOSEVICI: „INTUIȚIA ÎMI SPUNE CĂ NU PREA VOM AVEA CĂLDURĂ LA IARNĂ” - VIDEO LINK

Acesta încheie postarea cu un mesaj adresat direct primarului încă în funcție, Andrei Volosevici: „Pot fi, probabil, și alte soluții. Important este să vrem să rezolvăm problema, nu să ne plângem pe umăr că viața e grea. Și să fie o învățătură pe viitor să nu mai ajungem într-o astfel de situație, inclusiv prin discuții cinstite despre finanțarea sistemului de termoficare din Ploiești. Dar până atunci, domnule primar în funcție, hai să rezolvăm problema și să nu mai fugim de responsabilitate. Mai aveți trei luni în funcție, folosiți puterea pe care o aveți pentru binele Ploieștiului!” 

Back To Top