Categorie: Administraţie

consiliul local ploiestiPe lângă proiectele de hotărâre ale şedinţei Consiliului Ploieşti pe care le puteţi lectura AICI, întrunirea de miercuri, 27 februarie, a fost una încărcată de o veselie molipsitoare. Cuprins de febra vacanţei de vară, în ciuda anotimpului friguros, consilierul municipal Gheorghe Sârbu a desfăşurat un spectacol pe cinste.

Fiind şi preşedinte de şedinţă, putem nota, aici, că scena „parlamentului local" i-a aparţinut acestuia în totalitate, spre deliciul presei şi al colegilor săi. Consilierul PDL s-a ridicat în timpul şedinţei, pentru a răspunde la telefonul mobil, lucrările fiind blocate, Sârbu ocupând şi funcţia de preşedinte de şedinţă (Un material edificator ce cuprinde momentul amuzant a publicat şi observatorulph.ro). Mai târziu, acesta a declarat că a fost obligat să răspundă: îşi stabilea concediul din vară. Să trecem la lucruri mai serioase şi să vedem ce s-a discutat în cadrul şedinţei CL Ploieşti de miercuri 27 februarie.

Şedinţa CL Ploieşti a cuprins câteva puncte importante, dintre care amintim modificarea organigramei Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare, instituţie aflată în subordinea CL Ploieşti, a organigramei de funcţii din cadrul Teatrului Toma Caragiu Ploieşti, unde au fost aprobate unele avansări de grade profesionale atât la actorii secţiilor, cât şi la personalul auxiliar, aprobarea unor taxe şi transmiterea în concesiune către S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L a parcărilor care aparţin domeniului public al municipiului Ploieşti, printre altele şi stabilirea posibilităţii ca plata parcărilor publice să se poată face şi prin intermediul telefoniei mobile.

Astfel, un loc de parcare plătit prin intermediul acestui sistem modern va costa 0,4 euro pe loc de parcare pe oră, la care se adaugă TVA. Tot prin respectiva hotărâre de consiliu s-a stabilit ca ora de parcare să rămână 2 lei, indiferent de fluctuaţiile de preţuri din acest an.

Tot în şedinţa de miercuri s-a aprobat, prin vor, şi regulamentele de Organizare şi Funcţionare ale Consiliilor de Administraţie ale Regiilor autonome de subordonare locală.

Principalul act normativ care a condus la schimbarea Regulamentelor de Organizare şi Funcţionare ale Consiliilor de Administraţie ale Regiilor autonome (n.r. – RATP, RASP) de subordonare locala, este O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
Componenţa consiliilor de administraţie cuprinde cinci membri, dintre care unul este reprezentantul Ministerului de Finanţe.

Organigrama Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţa Persoanelor Ploieşti a fost supusă dezbaterii, trecând de votul consilierilor. Tot în şedinţa de miercuri, a fost aprobată organigrama şi statele de funcţii ale
Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, de asemenea a fost votat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti, cu noua sa organigramă care cuprinde un total de 149 de posturi, începând cu 1 ianuarie 2013.

Totodată, CL Ploieşti a aprobat, prin vot, Buletinul Oficial al Alergărilor de Trap pentru anul 2013 şi Regulamentul Curselor de Trap pe Hipodromul Ploieşti.

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a anunţat, în cursul şedinţei, proiectul de a schimba cu CJ Prahova, din punct de vedere patrimonial, unităţile spitaliceşti Pediatrie cu Boli Infecţioase. Astfel Spitalul de Pediatrie urmează a fi transferat în patrimoniul Primăriei Ploieşti, iar Spitalul de Boli Infecţioase urmează să treacă în subordinea CJ Prahova.

Roxana Tănase de la observatorulph.ro a notat şi declaraţia edilului Bădescu în ceea ce priveşte situaţia conflictului juridic dintre municipalitatea ploieşteană şi Primăria comunei Bucov legat de Parcul Constantin Stere. Primarul a anunţat că ambele părţi au discuţii pentru o rezolvare amiabilă, „reciproc avantajoasă" a situaţiei Parcului.
Parcul Constantin Stere se află în administrarea Primăriei Ploieşti, dar este revendicat, de ani de zile, de Primăria Bucov.
Întregul cuprins al şedinţei Consiliului Local Ploieşti îl puteţi parcurge AICI

Sebastian Ignat

Back To Top