Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

cosma mircea cj prahovaDezbaterile pe tema regionalizării României sunt luate în serios la Ploieşti, reprezentanţii puterii administrative fiind direct interesaţi de subiect, mai ales din perspectiva în care Ploieştiul ar putea deveni reşedinţa zonei Muntenia-Sud. Marţi a avut loc o conferinţă de presă pe tema regionalizării, în care Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a făcut câteva clarificări legate de acest subiect.

Prima variantă pentru zona care implică Prahova ar fi Regiunea Sud-Muntenia în care intră şapte judeţe: Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa. În acest caz, oraşele cu cele mai mare şanse să deţină titlul de reşedinţă de regiune sunt Ploieşti şi Piteşti. "Piteştiul este un adversar redutabil. De altfel, judeţele Argeş şi Prahova sunt umăr la umăr în ceea ce priveşte PIB-ul, după dezvoltarea mărcii Dacia", a declarat preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Dezavantajele Piteştiului ar fi însă populaţia mai mică, dar, mai ales, faptul că a rămas în urmă în ceea ce priveşte îndeplinirea unor criterii de infrastructură.

Cea de-a doua variantă şi cea mai interesantă este chiar cea propusă de către Prahova: o regiune formată din patru judeţe (Buzău, Braşov, Covasna şi, desigur, Prahova), care, potrivit lui Mircea Cosma, corespunde modelului european al regiunilor. De exemplu, complementaritatea resurselor.

„Cea mai avantajoasă variantă este cea propusă de noi. Este cea mai suplă. La complementaritatea resurselor, discutăm despre zona montană şi apă", spune Cosma.
Iniţiatorii propun şi două variante pentru denumirea acestei regiuni: Bucegi sau Prahova.
Cea de-a treia opţiune este considerată de Cosma şi cea mai periculoasă. Nu pentru zona Prahova care ar mai cuprinde Dâmboviţa şi Giurgiu, ci pentru Transilvania, unde regionalizarea ar putea îngloba Covasna, Harghita şi Mureş într-o variantă a contestatului Ţinut Secuiesc. „Ar da apă la moară şi ar conveni de minune unor prieteni", a explicat, voalat, Mircea Cosma.

În afara celor trei variante, ar mai fi soluţia stabilirii unei regiuni care să cuprindă doar Prahova şi Ilfov.

Ce şanse are Ploieştiul

99 la sută, în orice variantă, susţine Mircea Cosma. Acesta a ţinut să precizeze că termenul corect pentru oraşele care vor câştiga lupta pentru polul de putere al regiunilor este de reşedinţă şi nu de capitală. Pentru simplul motiv că termenul de capitală presupune federalizare. Or, Constituţia României exclude această noţiune.

După modelul francez

Mai mult decât atât, regionalizarea nu implică desfiinţarea judeţelor. Reorganizarea administrativă va fi aplicată după modelul francez. De altfel, miercuri, o delegaţie a României va merge la Paris, unde va participa la un seminar pe tema reorganizării administrative. „Vom avea o discuţie cu reprezentanţii guvernului francez pentru a vedea cum a trecut Franţa la regionalizare. Constituţia noastră este făcută după modelul francez, aşa că procedurile sunt asemănătoare. Au fost foarte multe poveşti despre desfiinţarea judeţelor, însă acest lucru nu se va întâmpla", a declarat preşedintele CJ Prahova. Mircea Cosma va face parte din delegaţia română care va fi condusă de ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea.

Odată cu reorganizarea administrativă, fiecare regiune va avea un prefect, urmând ca, la nivel de judeţ, să funcţioneze câte un oficiu prefectural.

Sănătatea după regionalizare

Fiecare regiune va răspunde de Sănătate, inclusiv de finanţarea acesteia. „Regiunea este titulară pe Sănătate. Spitalul regional va trebui să aibă dotări la nivel de spital clinic universitar. „De asta vorbesc eu, mereu, de purtătorii ilegali de cap! Pentru că au dat terenurile libere din jurul spitalului judeţean pentru case şi magazine, ca să nu putem să facem un helioport. În schimb, l-am convins pe Arafat (n.r. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii) ca Centrul Regional de Salvări să fie la Ploieşti. Asta deşi Salvarea din Prahova nu are patrimoniu, însă am trimis oamenii şi acest lucru va fi făcut", a declarat Mircea Cosma.

Europa vine la noi

În luna mai a acestui an, va avea loc, la Ploieşti, o conferinţă a „puterilor locale intermediare". În traducere, o reuniune a regiunilor din 14 ţări europene, în care reprezentanţii Italiei, ai Franţei şi ai Germaniei vor susţine expuneri cu privire la organizarea lor administrativă.

Back To Top