Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

tangerine tangoPloieştiul a fost reprezentat, Târgul Internaţional de carte GAUDEAMUS 2013, prin scriitoarea Camelia Iuliana Radu. Poeta şi-a lansat două dintre cele mai recente volume: „Tangerine Tango" şi „Caietul roşu".

Prezenţa la Târgul internaţional Gaudeamus a unui autor ploieştean readuce urbea lui Caragiale în atenţia publicului iubitor de carte, iar lansarea celor două volume s-a dovedit un eveniment faţă de care cititorii au dovedit un interes real.

„Volumul «Tangerine Tango» se leagă, cumva, de meseria de psiholog a autoarei care, în poeziile ei, încearcă să prezinte influenţele culorilor asupra sufetului omenesc şi, încă de la titlu, culoarea este de o mare importanţă, reprezentând principalul ton în moda vestimentară feminină în anul 2012, culoare care exprimă stările sufleteşti din poeziile volumului. Sunt căutări de sine şi, căutându-se pe sine, ea rămâne mereu proaspătă şi vie, imagini care, deşi pornesc de la cotidian, au adâncimi nebănuite", a declarat criticul literar Lucian Gruia, la evenimentul de lansare a volumului.

„Tangerine Tango a apărut prima dată în colecţia « Întoarcerea Poetului risipitor », pentru că aşa ne-am şi cunoscut. Ce am lansat în noua variantă este o reeditare, o ediţie revizuită şi adăugită, care conţine mult mai multe poeme. «Tangerine Tango» a făcut furori încă de la apariţie, a avut o mulţime de cronici şi a fost ca o explozie. Nu mă îndoiesc că şi volumul de faţă va fi foarte bine recenzat mai ales că a apărut şi această variantă la un interval scurt de timp. În schimb, prin proiectul «Scriitori în manuscris», proiectul Cameliei, urmărim ca un cititor să poată afla cum lucrează un autor", ne-a declarat poetul Ştefan Doru Dăncuş, directorul Editurii Singur.

În calitate de director al Revistei Singur, a editurii cu acelaşi nume din Târgovişte, poeta Camelia Iuliana Radu a vorbit despre primul ei proiect din această postură: „Scriitori în manuscris".

Ed Singur„Într-o zi, vorbind cu un critic literar, acesta m-a întrebat «tu cine eşti, de unde vii? Văd că ai mai multe volume publicate, nu eşti debutantă, dar nu te cunosc». Atunci mi-am dat seama că, astăzi, un scriitor nu este suficient doar să scrie, ci trebuie să se lase cunoscut de către cititori chiar până în cele mai intime momente ale vieţii lui scriitoriceşti. Mi-am amintit de vremurile din tinereţe, când eram la Brăila şi unde am început să scriu şi unde am înfiinţat Cenaclul «Atelier 20» de cât de furioşi eram atunci pentru că nu puteam să publicăm nimic şi ne făceam o revistă de mână. Mi-am amintit şi de acest caiet care avea coperţile roşii, iar pe una dintre ele, în interior, pusesem poza lui Picasso ca simbol al libertăţii pentru că el era era la Paris, în fotografia aceea, desena lejer într-o cafenea, bea o cafea naturală, iar noi nu aveam voie... Şi asta era ancora mea prin care plonjam în libertatea mea de poetă. La un moment dat, m-am înfuriat foarte tare şi am spus că timpul meu a trecut, că s-a terminat cu mine, o criză prin care trecem fiecare dintre noi, aşa că am rupt tot ce am scris, tot ce am desenat, toate caietele. Caietul roşu a rămas printre cărţile mele de suflet, ascuns printre cărţile Editurii Minerva pe care le devoram pe vremea aceea", a povestit Camelia Iuliana Radu la târgul de carte.
„Între timp m-am mutat la Ploieşti, m-am căsătorit şi, într-o zi, am descoperit caietul roşu şi mi-am dat seama ce mare greşeală am făcut că am crezut că totul este în mine, în memoria mea. Mi-am dat seama că acest lucru se întâmplă şi cu alţi scriitori. Toţi credem că putem să învingem timpul şi să păstrăm în noi emoţiile, ceea ce nu este adevărat. Aşa a apărut ideea acestei colecţii «Scriitori în manuscrfis». Am înfiinţat această colecţie împotriva perisabilităţii pentru că manuscrisul, acea foaie pe care fiecare îşi notează, unde fiecare şterge, se regândeşte pe sine, este o mică părticică din noi. Acolo ni se vede modul de a gândi, felul cum am simţit, graba cu care am scris sau meticulozitatea, felul nostru de a fi. Caietul meu este desenat, de aceea l-am pus integral. Aş vrea ca această colecţie să cuprindă, pentru fiecare volum, personalitatea scriitorului respectiv. Volumele nu vor sămăna între ele foarte mult. Pe copertă este fotografia autorului din perioada în care a scris acele texe, există tehnoredactat textul în prima parte a volumului, iar cea de-a doua parte, manuscrisul aşa cum este el, care să reflecte ce îl reprezintă mai bine pe autorul respectiv, pentru că la unii poate cuprinde desene, la alţii fotografii vechi, la alţii schema după care au conceput o carte de proză, de exemplu, un jurnal, tăieturi, toate acele momente dramatice din viaţa respectivului scriitor. Fiecare volum va fi personalizat, astfel încât fiecare volum va arăta ce anume îl reprezintă pe scriitor acum sau atunci când a scris", a mai explicat scriitoarea.

Pentru anul 2014, scriitoarea ne promite revenirea în faţa publicului şi cu alte proiecte cel puţin la fel de atrăgătoare şi convingătoare, capabile să transforme cartea într-un necesar al vieţii de zi cu zi.

Back To Top